1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
(16.02.2017, 21:53 UTC)Kyokushin napisał(a): Spodziewałem się czegoś takiego że to będzie po prostu fixed i trzeba będzie w ten cel jakośtam przycelować i trafić.

Jeszcze raz, jak to sobie wyobrażałeś, bo nic nie rozumiem. Że wszystkie wieżyczki przejdą w fixed?
Gunner będzie miał do dyspozycji wszystkie wieżyczki, przez co będzie mógł częściowo odciążyć pilota w walce i nie tylko. Każdy z nas grał kiedyś w GTA, tak? Kojarzycie pościgi, gdy jeden NPC kierował samochodem, a drugi wił się przez okno pasażera i strzelał we wszystkie kierunki?
Przełączania się po kolei między wieżyczkami też jakoś nie widzę - obecnie mam na statku 5 takich i prędzej bym zawrotu głowy dostał, niż skutecznie się w takim układzie połapał, a jeszcze coś ustrzelił.
Baton ma rację - tu chodzi o zespołowe podejście do tematu. Na chwilę obecną brat i ja jesteśmy optymistycznie nastawieni do 2.3. Hetmanie, nie jesteś sam!
Odpowiedz
Tak sobie to wyobrażałem jak jest w SRV gdy jesteś na wieżyczce. Czyli masz celownik, masz cel, celujesz, strzelasz, trafiasz bądź nie, w zależności od tego jak wycelowałeś.
Z tego co pokazali to działa tak że obkręcasz wieżyczkę mniej lub bardziej w kierunku celu, nie celujesz, wciskasz guzik i trafiasz.
Nie mam na myśli przechodzenia pomiędzy wieżyczkami, bo przecież siedzisz na fotelu...
To jest akurat dla mnie spoko że wieżyczki są zespolone i kieruje się wszystkimi na raz.

... natomiast co do przechodzenia pomiędzy wieżyczkami, nawiasem mówiąć, to w Star Citizenie jest to ekstra zabawa przy tym, jak fizycznie trzeba z wieżyczki zejść, pójść do innego pomieszczenia, wsiąść do innej, podczas gdy statek jest pod ostrzałem, wiruje i dzieje się akcja.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(16.02.2017, 21:49 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(16.02.2017, 21:33 UTC)Kyokushin napisał(a): No właśnie celuje się samo, gunner tylko wciska guzik fire i trzyma wieżyczkę w kierunku celu.

(16.02.2017, 21:37 UTC)Yata_PL napisał(a): dokładnie

Wszystko źle! Angry

Nie żartuję, mam PO DZIURKI W NOSIE NARZEKANIA!!!!!!  Angry Angry Angry

Mathias prosiłes o merytoryczną dyskusje i taką dostałeś , nie napisalem nigdy ze wszystko jest złe , lub gra jest do bani bo tak, co wiecej wyminelem w tym wątku również elementy nadchodzącego patcha które mi sie podbaja.
Jednak walka i skill gracza jest bardzo istotnym elementem tej gry , nie to co długie włosy lub modelowanie cycków.. I ja na forum nie przeklinam wiec zaproponowałbym mniej emocji albo jak wolisz to prosze banuj.. !
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Kyokushin, mówimy przecież o broniach, które mogą się obracać o 360 stopni dookoła siebie i celować bezpośrednio w górę, a gunner nakierowuje je na konkretny cel. Jeżeli miałyby być fixed, to przecież działałyby gorzej, niż gdyby strzelały bez obsługi gunnera!

Edit: A przy okazji, mamy XXXIV wiek.
Odpowiedz
(16.02.2017, 22:47 UTC)Inus Antari napisał(a): Kyokushin, mówimy przecież o broniach, które mogą się obracać o 360 stopni dookoła siebie i celować bezpośrednio w górę, a gunner nakierowuje je na konkretny cel. Jeżeli miałyby być fixed, to przecież działałyby gorzej, niż gdyby strzelały bez obsługi gunnera!

Nie mówię o niczym innym. Tylko że tutaj nie ma tego elementu celowania. Tutaj wybierasz cel i wieżyczki celują same.
Liczyłem na to że trzeba będzie nimi wycelować, tak samo jak się celuje z broni fixed, czyli celujesz lepiej lub gorzej i trafiasz lub nie.

To czy by działały gorzej czy lepiej, by zależało od tego kogo byś na nich posadził. Nie używam wieżyczek tylko głównie fixed, bo strzelam od nich celniej, i chciałbym swoją celność wykorzystać w nadchodzącym dodatku.
Odpowiedz
Ja nie mogę.... dziwne że nikt nie narzeka na "fizykę" dla przedszkolaków w SC jeśli chodzi o sterowanie statkiem...
Znów się włącza męczennictwo ED... ech...
Odpowiedz
(16.02.2017, 22:55 UTC)Quarion napisał(a): Ja nie mogę.... dziwne że nikt nie narzeka na "fizykę" dla przedszkolaków w SC jeśli chodzi o sterowanie statkiem...

Pewnie dlatego bo jest łudząco podobna do tej w ED.
Odpowiedz
(16.02.2017, 22:57 UTC)Kyokushin napisał(a):
(16.02.2017, 22:55 UTC)Quarion napisał(a): Ja nie mogę.... dziwne że nikt nie narzeka na "fizykę" dla przedszkolaków w SC jeśli chodzi o sterowanie statkiem...

Pewnie dlatego bo jest łudząco podobna do tej w ED.

Dziwne bo miałem inne odczucie jak u znajomego latałem. Raczej bardziej mi to przypominało Wing Commandera niż ED.
Odpowiedz
(16.02.2017, 22:50 UTC)Kyokushin napisał(a):
(16.02.2017, 22:47 UTC)Inus Antari napisał(a): Kyokushin, mówimy przecież o broniach, które mogą się obracać o 360 stopni dookoła siebie i celować bezpośrednio w górę, a gunner nakierowuje je na konkretny cel. Jeżeli miałyby być fixed, to przecież działałyby gorzej, niż gdyby strzelały bez obsługi gunnera!

Nie mówię o niczym innym. Tylko że tutaj nie ma tego elementu celowania. Tutaj wybierasz cel i wieżyczki celują same.
Liczyłem na to że trzeba będzie nimi wycelować, tak samo jak się celuje z broni fixed, czyli celujesz lepiej lub gorzej i trafiasz lub nie.

To czy by działały gorzej czy lepiej, by zależało od tego kogo byś na nich posadził. Nie używam wieżyczek tylko głównie fixed, bo strzelam od nich celniej, i chciałbym swoją celność wykorzystać w nadchodzącym dodatku.

Rozumiem. Nie wiem, która z tych opcji jest lepsza, wiem, która jest skuteczniejsza.
To żeby zmienić temat - czy zauważył ktoś, że w momencie, gdy pokazywali widok z gościa po prawej stronie pilota, na jego HUDzie były dwa osobne paski podpisane jako HULL?
Odpowiedz
(16.02.2017, 22:15 UTC)Baton napisał(a): Dla mnie będzie kolejną częścią przygody siedzenie w statku z dobrą ekipą i choćby kierowanie limpetami albo nawet ruszanie sobie pipsami.  Smile

I to jest bardzo fajna sprawa Baton niestety gunner większość czasu ( walka) będzie siedział poza obrysem statku, stąd moje rozczarowanie tym rozwiązaniem. Bardzo chciałem mieć wszystko z poziomu mostka , kokpitu lub dodatkowego modułu, imersyjnie.. Dobra lecę z wątku,  prześpię sie i może zweryfikuje poglądy po becie.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz