02.10.2020, 18:41 UTC
Własnie dotarło do mnie, dlaczego miewam problemy ze zmieszczeniem się w śluzie stacji....
![[Obrazek: size.jpg]](https://i.ibb.co/ZcZTMN5/size.jpg)
DBX tak nie przytłaczał...
Pozdrwiam.
![[Obrazek: size.jpg]](https://i.ibb.co/ZcZTMN5/size.jpg)
DBX tak nie przytłaczał...
Pozdrwiam.
|
OPERACJA *POD WIATR*
|
|
02.10.2020, 18:41 UTC
Własnie dotarło do mnie, dlaczego miewam problemy ze zmieszczeniem się w śluzie stacji....
![]() DBX tak nie przytłaczał... Pozdrwiam.
02.10.2020, 22:04 UTC
Pierwsze kandydatki, jeszcze niedoskonałe, ale może...
1165Ly od HRki (na tyle głęboko od galaktycznego równika, że już raczej bez podstawowej inżynierki nieosiągalne). Maleństwa, bez szału od strony struktur geologicznych, ale pomyślcie przy jakich widokach można by pofarmić na nich materiały (oba światy aktywne geologicznie) ...i tylko pytanie czy atmosferki nie za gęste dla FDEV ![]() ![]() Zimnawo, ale w kalesonach powinno dać rade wytrzymać
03.10.2020, 10:40 UTC
Szukanie igły w stogu siana
to lubię, Ale poczekałbym na Odpałkę odyseji a potem zorganizowanie grupy poszukiwawczej oraz stworzenie wtedy osobnego wątku na forum gdzie eksploratorzy wrzucali by wyniki swoich poszukiwań wraz z dołączeniem odpowiednich danych jaka planeta jak daleko od banki jaka grawitacja itd o oczywiście screen, trzeba by zapytać twórców elity czy np squadrony miały by możliwość budowania outpostów czy małych baz na powierzchni to było by niesamowite, pewnie się rozpędziłem ale pomarzyć zawsze można
03.10.2020, 11:23 UTC
(03.10.2020, 10:40 UTC)Leonard616 napisał(a): Szukanie igły w stogu siana Na razie nie ma nawet w planach budowania własnych baz i outpostów. Jeżeli chodzi o ekspedycję to na prawdę trzeba będzie poczekać na wyjście Odyssey bo na razie to wszystko to dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu.
03.10.2020, 14:08 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2020, 14:08 UTC przez Hans 001.)
Po wyjściu Odyssey może się okazać, że cale wyniki mojego szwendania będą jedynie wątkiem do pooglądania screenów
Jak wyjdzie, to obadamy co tak naprawdę wyszło, co umożliwia, czy i ew jak chcemy sobie ogarnąć wycieczkę. To oczywiste. A puki nie wyszło, latam w poszukiwaniu konkretnych światów.Pozdrawiam.
1260Ly od HRki (na tyle głęboko od galaktycznego równika, że już raczej bez podstawowej inżynierki nieosiągalne).
Czy atmosfera o ciśnieniu 0.07 atm. to już jest mistyczny "Tenuous Atmosphere"? To niewiele więcej niż marsjańska... No dobra, załóżmy na chwilę że tak, bo to rodzi kolejne pytanie, czy FDEV wyposażył nasze statki w pontony? Tak tylko pytam, bo znalazłem Terraformable Water World z naprawdę cienką atmosferą i całkiem sensownymi parametrami otaczającymi ![]() ![]() Tylko jak tu posadzić jakieś 500 ton zatankowanej pod korek kondy, by wywiosłować pontonem zanim zacznie banki thrusterami puszczać... to może być problem... Ale, ale, mamy na to rozwiązanie. Zaraz obok jest jeszcze jedna planeta, na której z kawałkiem ubitej plaży nie powinno być problemu ![]() Kapeczkę zimniej, ale z bielizną termiczną ogarnialne... a właśnie, to jak z tymi pontonami z wyposażenia fabrycznego? Dają rade na amoniaku? Guma nie sztywnieje? Pozdrawiam.
03.10.2020, 19:20 UTC
I tak w kasku na łbie bedziemy łazić. Swoją drogą, gwiazdy mi sie na niebie kończą. Zobaczcie jak pusto jest juz na fotkach. Zbliżam sie do -1500.
04.10.2020, 17:01 UTC
1465Ly od HRki (~ -1600 od galaktycznego równika, mapa odmawia posłuszeństwa, trzeba nawigować ręcznie po jednym skoku, automat wysiada z braku gwiazd)
0.00 to chyba oczywisty "Tenuous Atmosphere". A to oznacza, że dostaniemy całą rodzinę światów do eksploracji na których będziemy lądować z czysto praktycznych przyczyn. Siarkowe skwarki podobne do naszego Io - jest ich relatywnie dużo, oferują matsy dzięki aktywności geologicznej, z atmosferami napędzanymi siarkowymi wulkanami i pomniejszymi aktywnymi formacjami. Te światy często będą mieć komfortowe warunki termiczne i raczej niewielkie rozmiary. Najczęściej będą pewnie moonami większych gazowców jak ten poniżej. ![]() Czy FDEV zadba o pułapki? Takie światy aż proszą się o problemy z grząskim gruntem z niezwiązanego pyłu siarkowego, zapychające się nieprzepuszczającymi światła osadami sensory i zamaskowanymi lekką skorupką zapadliskami, tylko czekającymi by coś na nich stanęło lub wjechało... Tylko czy dostaniemy takie reality? Pozdrawiam. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|