Autorskie mocowanie HOTASA
Podłużnica przykręcona jest do blatu biurka 28 wkrętami do drewna (o długości 6 cm) w odstępach pięcio-centymetrowych.
Sama podłużnica to dwa profile skręcone ze sobą pięcioma śrubami, tymi samymi co pionowe profile. Na drugim i trzecim zdjęciu w pierwszym poście to widać.

Przy okazji na takim przesunięciu mi najbardziej zależało, nic nie wala się na podłodze(poza pedałami) i mam wygodny dostęp do myszki i klawiatury.
[Obrazek: FvawHbn.jpg]

Już powoli myślę nad dodatkową półką na myszkę oraz  dodatkowym mocowaniem ponad kierownicą na klawiaturę która będzie nachylona pod kątem 45 stopni. Ja to jednak jestem trochę walnięty. Biggrin

Odpowiedz
Blat widzę raczej gruby, ze 3cm pewnie ma? W moim biurku blat ma ledwie 22mm

Btw. Pedały od G29 ja bym przykręcił w pionie do tego łącznika co go widać na powyższym zdjęciu Wink
W ten sposób tylko Orczyk by był "mobilny"
Odpowiedz
(28.10.2019, 18:15 UTC)ronin_htd napisał(a): Blat widzę raczej gruby, ze 3cm pewnie ma? W moim biurku blat ma ledwie 22mm

Btw. Pedały od G29 ja bym przykręcił w pionie do tego łącznika co go widać na powyższym zdjęciu Wink
W ten sposób tylko Orczyk by był "mobilny"
Dokładnie 32,9 mm grubości. To nic nie szkodzi że blat jest cieńszy, daj krótsze wkręty i dodaj dwa albo trzy kawałki profila w tył pod kątem prostym do prowadnicy.

Na pionowe pedały niestety nogi za krótkie i mięsień piwny za duży. Wink

Odpowiedz
Muszę to przemyśleć na spokojnie, albo skorzystam Krizz z Twojego pomysłu albo wezmę się za uchwyty do fotela Wink
Odpowiedz
hmm u mnie takie mocowanie już odpada... Blat z Ikeii czyli karton w środku ??? muszę to skonstruować inaczej...
Odpowiedz
Uchwyty do fotela też są fajnym rozwiązaniem i wygodnym. X52 tak miałem zamontowany z dodatkowymi półeczkami na myszkę i klawiaturę. Zrezygnowałem z tego rozwiązania, gdyż fotel muszę mieć mobilny, bo metr za plecami mam biurko modelarskie z którego też często korzystam. Poza tym żona mi marudziła że ciężko się jej usiada na fotel. (bo jest trochę za szeroka w tyłku Biggrin (ale ja tego tutaj nie napisałem Smile  nic jej nie mówcie...).

Edyta.

Anger, wywal to dziadostwo z ikei i kup porządne drewniane Biggrin (albo sobie zaprojektuj, na stolarni dotną na wymiar i okleją, sam poskładasz, czysty fun i radocha i może tanio wyjdzie).

Odpowiedz
Okej nie powiemy Biggrin

gdzie ja tą książkę telefoniczną posiałem?

W moim przypadku uchwyty do fotela chyba zdadzą lepszy egzamin, umożliwią mi grę na pół-leżąco na czym mi zależy Smile
Odpowiedz
Czyli takie coś: http://sklep-amator.pl/product_info.php?...72ebdd9b07

Odpowiedz
No na przykład, ale nie za tą cenę Biggrin
Odpowiedz
Fotel zwykły, czy komputerowy? Strzel fotę, może przyjdzie mi coś ciekawego do głowy.

Odpowiedz