Liczba postów: 469
Liczba wątków: 7
Dzisiaj jako zielony górnik

trochę pokopałem i moje pierwsze wrażenia są takie:
- rzeczywiście lepiej kopać w pierścieniu przy planecie (bogatsze złoża w metale)
- w systemie HR 8671 w miejscówce 1 trzeba uważać na piratów (ustawiłem się do pierwszego strzału w skałkę jeszcze nic nie poleciało a tu strzela do mnie pirat

) dlatego lepiej na początku polecieć głębiej w system gdzie jest spokojniej.
- jak dla mnie tarcze muszą być chociażby ze względów BHP (dziś wychodząc już z pierścienia na boście nadziałem się na samotną skałkę tarcze padły i 30% uszkodzeń oj bolało

)
- wydaje mi się (może ktoś to potwierdzi) ale po zastosowaniu limpet prospectora skałki wskazują lepsze (droższe) metale i minerały)
Liczba postów: 721
Liczba wątków: 19
09.02.2016, 18:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.02.2016, 18:44 UTC przez Scott Scale.)
Prospector limpet podwaja ilość urobku wydobytego ze skał, nie ma wpływu na ich skład.
Ja też dzisiaj jako kompletna zielonka miningowa poleciałem obczaić systemy wokół kwatery głównej.
Powiedzcie mi proszę, czy we wszystkich RESach są skałki z różnymi metalami/minerałami, czy generalnie wszystkie mają to samo i nie ma sensu szukać za innymi metalami w poszczególnych RESach?
12.02.2016, 19:13 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2016, 19:13 UTC przez Scott Scale.)
Hoscik: do RESów nie lata się kopać, do RESów lata się strzelać. Jak chcesz kopać to listę dobrych lokacji masz w pierwszym poście.
Źle się wyraziłem. Miałem na myśli belt clustery napisałem RESy.
Wśród tych lokacji z pierwszego posta są belt clustery metallic pristine. Moje pytanie brzmi: czy w belt clusterze metallic pristine znajdę tylko skałki z powiedzmy złotem i berylem; czy absolutnie wszystkie metale i po prostu warto szukać odpowiedniej skałki z droższymi metalami?
W pristine metallic znajdziesz painit, platynę, pallad i złoto. Tylko te metale warto wydobywać, reszta to śmiecie.
Liczba postów: 3,247
Liczba wątków: 50
Hościk, cały czas mowa o pierścieniach planetarnych, a nie o pasach asteroid.