Idea rozbudowy Search & Rescue w grze, zwłaszcza dokoła escape pods
no to po raz kolejny - jakies dwa lata czekania na Odyssey , i potem kolejne półtora żeby zaczęła działać, razem + - 3,5 roku, podczas którego co miesiąc dawałbys im równowartość gry, nieopłacalny interes.
A większość tego co by chcieli gracze i trak się nie da wrzucić do gry, bo serwery, bo silnik itd. prosty przykład - od kiedy ludzie już chcą miec możliwość zakładania swoich baz/punktów wydobywczych na planetach ?

szlag by ludzi trafił jakby po roku czy dwóch płacenia co miesiąc po 70 zł Frontier stwierdził ze silnik gry nie pozwala na zrobienie takiego czegoś... ale nie przestawajcie płacic, mamy dużo innych pomysłów, przygotowaliśmy kolejny pakiet malowań na statki. Myślimy o was Smile
Odpowiedz
A jak wyobrażałbyś sobie finansowanie tworzenia nowej funkcjonalności?
Odpowiedz
problem w tym ze Frontier nie umie w nową funkcjonalność, mógłbym zapłacic za kolejne DLC, ale na pewno nie nie płaciłbym im co miesiac kwoty o wartości całej gry . Nigdy nie daliby rady wprowadzać co miesiac nowej, duzej zawartosci która by DZIAŁAŁA prawidłowo - w efekcie otrzymałbys grę która ciągle nie działa jak SC Smile
róznica taka że w SC nie musisz płacić co miesiąc.
A ty sam, nie spodziewałbyś się z eskoro co miesiąc kupujesz gre od nowa , to co miesiąc chciałbyś nowe rzeczy prawda?

No chyba ze chetnie byś płacił co miesiąc takie pieniądze, w zamian za nowe malowania albo drobne zmiany raz na trzy lata...

I nie , Elite nie da się rozwijać w nieskończoność, wiele rzeczy w grze nie ma bo silnik na to nie pozwala.

A ponieważ nie odpisałeś mi na informacje które ci podałem , o tworzeniu Odyssey, o punktach wydobywczych minerałów na powierzchniach planet - jakbyś wogule nie widział moich wpisów - tylko w kółko zadajesz jedno pytanie na punkcie którego się zafiksowałeś: ( bo wydaje ci się ze ED to taka super gra z nieograniczonym rozwojem ) że jak widzę opcję tworzenia nowej funkcjonalności ?
No to odpowiadam: nie widzę.
i podam ci kolejny trzeci już przykład :

VR nie działa kiedy wysiadasz ze statku, i przechodzisz w tryb pieszy.

Kolejny przykład na to z eani silnik gry nie daje rady wszystkiego, i że Frontier nie umie w nowe funcjonalności.
Odpowiedz
No dobra, zrozumiałem. Uważasz, że ta gra jest już nie rozwijalna. To po trosze komentarz do tego co napisałem, ale i do tego co napisał @Surmaker. Uważasz, że tego typu pomysły nie mają sensu i w ogóle gra w Elite Dangerous to strata czasu.

Dość dokładnie czytam Twoje posty, ale do tej pory nie napisałeś wprost jakie jest Twoje zdanie, stąd moje dopytywanie. Dzięki za szczerą odpowiedź.

Szanuję takie zdanie. Mi się dalej w ED przyjemnie gra. Może kiedyś spróbuję też Star Citizen, bo z tego co piszesz domyślam się, że ta gra bardziej Ci odpowiada.

A próbowałeś grać w Starfielda?
Odpowiedz
ok, o ostatni mój post w tym temacie bo widze ż eteraz debila ze mnie robisz :
Moje zdanie jest takie - silnik gry nie pozwala na zrobienie wiekszości z tych rzeczy które by chcieli gracze ( napisałem to w zasadzie w każdym poprzednim poście... )

I nigdzie ani razu nie napisałem że ED to strata czasu ( szlag mnie trafia na miejscu jak ktoś wciska mi rzeczy czy słowa których nigdy nie wypowiedziałem czy napisałem ) tylko ze nie da się wprowadzić praktycznie nic z tego co by chcieli gracze.
A ze Star Citizenem i Starfieldem to żeś wogule źle trafił, w zasadzie to nawet nie trafiłeś w stodołę z armaty Smile

Za szybko wyciągasz wnioski, i nie czytasz tego co piszę, pomimo tego ze sugerujesz ze czytasz uważnie.
Odpowiedz
Bardzo przepraszam, chyba za daleko posunąłem się w swoim wnioskowaniu co do Twoich poglądów.

Jak rozumiem zgadzasz się co do mojego sformułowania, że gra jest nie rozwijalna. Czyli za daleko poszedłem, kiedy napisałem, że uważasz, że gra jest stratą czasu. Czy to oznacza, że jednak lubisz grać w ED?

Wrócę do punktów wydobywczych i baz. To nie jest tak, że tego nie zauważyłem. Ja po prostu nigdy o tym nie czytałem. Nie do końca rozumiem jak to miałoby wyglądać. Opis pomysłu @Suremakera jest dość szczegółowy. Czy masz jakiś link do pomysłu z punktami wydobywczymi i bazami graczy? A może dałbyś radę to opisać w odpowiedzi do tego posta?

Co do on-foot-vr - z tego co wiem, to jest trik, żeby uzyskać VR w ramach Odysei. Coś się robi z ustawieniami kamery. Jak chcesz to wyszukam Ci szczegóły. Sam nie próbowałem tego robić. Ale sam fakt istnienia takiego tricku oznacza, że silnik gry jest do tego przystosowany. Czyli nie do końca kupuję Twój argument, że silnik gry jest niehalo. To raczej developerzy czegoś nie dopilnowali.
Odpowiedz
-masy rzecz rzeczy się nie da dodać z powodu silnika
-no czyli uważasz że gra nie jest rozwijana?

Nawet nie wiem, jak skomentować wyciąganie takich wniosków.
Odpowiedz