Możliwość wynajęcia magazynu w E: D
Z tym to akurat nie do końca się zgodzę Smile Bo generalnie można by tam upchnąć ew. materiały i dane, albo kradzione rzeczy, co fabularnie musiałoby się wiązać z ich wyceną przez kogoś, żeby naliczyć opłatę. Moim zdaniem jedna cena (lub abonament) za "pakiet ton" - mogłaby być inna na każdej stacji, np w większych systemach - wyższa.
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
Utrudnił bym jednak składowanie nielegalnych towarów. Nielegalnych w danym systemie/stacji oczywiście.
Odpowiedz
@Pienias - możnaby to fajnie fabularnie rozwiązać - naloty (z szansą wykrycia) i jeśli wykryją płacisz karę albo dostajesz bounty, albo przechowywanie elementów powodujących korozję w zwykłych rackach - płacisz odszkodowanie jeśli te się "wydostaną"
Odpowiedz
Zacny pomysł milordzie Biggrin
Odpowiedz
(12.01.2018, 20:16 UTC)ryczypior napisał(a): Z tym to akurat nie do końca się zgodzę Smile Bo generalnie można by tam upchnąć ew. materiały i dane, albo kradzione rzeczy, co fabularnie musiałoby się wiązać z ich wyceną przez kogoś, żeby naliczyć opłatę. Moim zdaniem jedna cena (lub abonament) za "pakiet ton" - mogłaby być inna na każdej stacji, np w większych systemach - wyższa.

A ja mam taki pomysł, że nielegalne można by składować jedynie na stacjach, outpostach itp. gdzie dostępny jest czarny rynek. Wyceny dokonywałby handlarz danego czarnego rynku.
Wiązałoby się to trochę z lataniem to tu to tam, ale chyba o to chodzi, żeby nie było za łatwo z towarami nielegalnymi.
[Obrazek: 84838.png]
Odpowiedz
Pomysł oczywiście bardzo dobry i już był poruszany. Nie dam sobie głowy obciąć, ale wydaje mi się, że któryś z devsów mówił, że nie chcą tego zrobić i nie wiem czy powodem nie była możliwość exploitów.
Oczywiście bardzo bym chciał taką możliwość
Odpowiedz
Słyszałem już podobną opinię, ale podobny system jest już zrobiony dla modułów statku - mechanicznie to się w ogóle nie różni, kwestia obudowania tego interfejsem (a'la commodity market) i ewentualnie rozgrywką (płatności, transfer, itp).
Odpowiedz
(13.01.2018, 02:15 UTC)ryczypior napisał(a): Słyszałem już podobną opinię, ale podobny system jest już zrobiony dla modułów statku 

Dla jasności, moja opinia jest taka, że bardzo bym chciał to mieć. Powtarzam tylko co mi się wydaje, że pamiętam jako komentarz od twórców. Trzeba postulować, jasna sprawa, że się da to zrobić i jak wystarczająco dużo ludzi będzie mówić, że to chce to ma dużą szansę na powstanie, bo to tylko kwestia nakładu pracy i tyle. Tylko FD wie czy może poświęcić roboczogodziny na zrobienie tego, na pewno nic w tej grze nie jest banalne do dołożenia, to nie jest tabelka w excelu którą się gdzieś doklei i zadziała Smile

Oczywiście zarepowałem post na FF.
Odpowiedz
Czas najwyzszy aby Fdev sie z tym wkoncu ogarnal. W tym czy innym wymiarze musza byc przeciez jakies magazyny o duzych pojemnosciach.

Ode mnie +1
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz
Widocznie nie ma. Przeciez stacje musze pomiescic cale floty pilotow Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości