Ankieta: Co jest lepsze, konsola czy PC?
PC
Konsola
[Wyniki ankiety]

Konsola czy PC
Przypomina mi to pytanie: "Kogo bardziej kochasz, tatusia czy mamusię?"
Odpowiedz
I jedno i drugie ma swoje plusy i minusy.
Plusem konsoli jest to, że jeśli kupuję grę to wiem jak będzie chodzić, nie sprawdzam konfiguracji, wymagań sprzętowych, nie martwię się czy moja karta graficzna pokaże mi to czego oczekuje. Po prostu włączam i gram.
Minusem, oczywiście poza brakiem wszechstronności zastosowania jest (to oczywiście moje zdanie)brak klimatu w takich grach jak np. Elitka.
Przy padzie konsoli czuje się jak w salonie gier.
Co innego PC, wiadomo trzeba mieć odpowiedni sprzęt za odpowiednio większą kasę. ale .....
Dla mnie tylko komputer. Biggrin
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Aktualnie mam tylko PC ale jako że miałem ps3 to mogę z całą pewnością że najlepiej jest mieć oba. Jeżeli możemy mieć tylko jedno to sprawy się komplikuja i nie można odpowiedzieć na to pytanie mówiąc że coś jest lepsze bo obie platformy mają wady i zalety. A ps3 brat sprzedał i szkoda.

(21.04.2017, 07:24 UTC)Kyokushin napisał(a): A grafika gdzie jest lepsza?

Ehh. 
Próbujesz na siłę zrobić jakąś gownoburze czy co?  Zadajesz oczywiste pytania, wszyscy znamy odpowiedź na nie ale (uwaga ważne) grafika to nie wszystko. I chyba szkoda gadać więcej

(21.04.2017, 07:22 UTC)Crazied napisał(a): Znowu zależy w czym. Korzystałem z PSMove i Kinecta i wolę rozwiązanie Microsoftu. Na PS strasznie można oszukiwać.

Ustawiając piloty w odpowiednich pozycjach, nie ruszając się z miejsca, miałem lepsze wyniki w jakiejś tam grze tanecznej niż reszta znajomych którzy sie rzeczywiście ruszali.
Za to na Kinekcie graliśmy w 4 osoby na raz i trzeba było się ruszać żeby punkty leciały Smile

W tanecznych grach lepszy był kinect, na pewno lepsza zabawa ale w gry typu sport champions z ps i odpowiedniki z xboxa lepiej mi się grało z movem w ręku, wydaje mi się że w grach typu tenis stołowy, łucznictwo lub rzut dyskiem było to bardziej precyzyjne rozwiązanie chociaż kinecta testowałem tylko kilka razy, nie miałem go.na stałe
Odpowiedz
Przecież to dwa różne urządzenia - to tak jakby próbować dociekać co lepsze: piekarnik czy kuchenka mikrofalowa albo kamera video czy aparat fotograficzny... można tylko po co?
Odpowiedz
#piekarnikmasterrace
Odpowiedz
Oczywiście że aparat masterrace, ładniejsze zdjęcia wychodzą a to się liczy przecież
Odpowiedz
(21.04.2017, 15:14 UTC)CYJAN3K napisał(a):  Zadajesz oczywiste pytania, wszyscy znamy odpowiedź na nie ale (uwaga ważne) grafika to nie wszystko. I chyba szkoda gadać więcej

No ja nie wiem, dlatego się pytam, może to oczywiste dla innych, ale dla mnie nie.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
PC jest najlepszy, na dzień dzisiejszy konsole są cieńkie, choć ostatnio myślę o zakupie Nintendo switch, bo to coś wiecej niz konsola !

edit:
-PC u mnie pełni również rolę odkurzacza Smile
Odpowiedz
PC bo mam maly telewizor i niewygodna kanape.
Odpowiedz
Pecet.
Ma największą bazę gier, także przekrojowo między gatunkami. Erpeg, symulator, ścigałka, bijatyka, strategia (turówka, ekonomiczna czy inny RTS), przygodówka...? Proszę bardzo.
Ma wygodniejsze sterowanie (bo te wszsytkie kierownice, pady i joye można obecnie podpiąć do peceta, a dodatkowo jest mysz i klawiatura, i nie trzeba kombinować aby gryzonia z klawą podpiąć w drugą stronę)
Jak ktoś chce, i ma odpowiednio spory telewizor, to i komputer może podpiąć do niego jeśli ma taki kaprys, i grać z kanapy ;P
Nie trzeba płacić za granie w multi (pomijając niektóre MMO) - chyba nawet Nintendo o tym myśli dla Switcha (chyba, że źle kojarzę)
Konsole obecnie to nie jest to co było kiedyś - kiedyś konsola miała mieć tą przewagę, że jak najszybciej po włożeniu płyty/kartridża z grą zaczynasz grać - teraz? Aktualizacja softu konsoli, instalacja gry - o! kolejny patch do gry, i ileś GB danych do pobrania - i zanim zdąży się pograć, mija XX czasu... No przepraszam, gdzie tu różnica między konsolą a pecetem?

Mimo wszystko nie przekreślam konsol, bo rozumiem, że ktoś z uwagi na niektóre tytuły móglby chcieć na nich grać (sam myślę co jakiś czas o Switchu Tongue)
"Heavier than a star, no place is too far

Not even space and time can touch this ship of mine"

- Keldian, "F.T.L."

Galnet  "Echo Przestrzeni"
Odpowiedz