[DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić?
(28.04.2017, 18:39 UTC)Yata_PL napisał(a):
(28.04.2017, 18:34 UTC)Reinrk van Dall napisał(a): ad 1 to optiplex 760 mini tower i mam w nim hd 4850. Ale wiadomo, Horyzonty na tym nie biegają, a nawet podstawka generuje fajne artefakty na ostatnich dostępnych catalystach.
ad 2 badania naukowe usprawiedliwiają samodzielny montaż niezbędnego sprzętu. (tu już się powstrzymać nie mogę i napiszę iks de) XD
The Dell Optiplex 760 Mini Tower has a PSU rated at 275 watts. This wattage is inadequate for any good graphics card.
Czyli musisz wziaść poprawke na energoszczedność GPU , jakie CPU tam siedzi ?

PSU wymieniłem z czegoś innego, hd 4850 dało rade pociągnąć stosując przejściówki z molexa na zasilanie karty. Wink
a jakie cpu to nie wiem bo mnie tam teraz niema. Najwyżej po weekendzie dam konkrety. Jeśli byś chciał jeszcze pomóc. Smile
Odpowiedz
celował bym w msi gtx 750 low profile lub Ati 7750 ,podobno karty co zajmuja 2 sloty odpadaja w tej budzie
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Miałem dość czekania na nowego RX 580... do nowego zestawu (podobnego jaki poleciłem w http://thewingedhussars.com/showthread.p...light=1060)  zdecydowałem się na 'MSI GeForce GTX 1060 GAMING X+'  jutro z rana mam go mieć, więc do wieczora złożę cały zestaw i w weekend będę testował - dam znać jak się spisuje w rozdzielczości 2560x1080 (UltraWide)...

[Obrazek: 976986_0_f.jpg]
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Też się zastanawiałem nad 1060 ale poczytałem i odpuściłem temat. Jak bym miał brać teraz coś w tej cenie to rx 580 8gb albo jakiś używany 980ti. Poza tym niedługo Vegi będą wychodzić więc cały czas się hamuję Wink
Na x-kom mieli sporo radków w różnych smakach...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
A ja nadal czekam na dostępność 580... ech ciekawe na ile mi jeszcze cierpliwości starczy Tongue
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Szarik - gratulacje.
Wciągnie 2560x1080 nosem, przynajmniej w ED.
MSI 970 GAMING(niesławny model 3,5GB) - nie chce schodzić poniżej 40-60fps przy ładnych ustawieniach.

Bardzo fajne karty, te MSI GAMING z półpasywnym chłodzeniem - u mnie wiatraki, podczas latania w 2560x1080, nie przekraczają 70% swojej wydajności.

EDIT: Teraz zauważyłem że temat masz opracowany. Wink
Odpowiedz
@Drakkainen mam info, że będą pod koniec czerwca/początkiem lica dostawy... @GutenbergPL dzięki... wrzuciłem wątek, bo może kogoś zaciekawi/przyda się, a w sumie to Husarze przyczynili się u mnie do wyboru stacjonarki, więc w ten sposób mogę się odwdzięczyć Tongue ... a wątek jest tu -> http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=3191

...MSI GAMING - szczerze to mi się design bardzo nie podoba, ale są najcichsze na rynku Tongue
Odpowiedz
Czy MSI jest najcichsze ? Chyba Evga robi cichsze chłodzenie bo wodne Wink
Najcichsze to chyba jest od Asusa direct CU III.
Odpowiedz
(09.06.2017, 10:32 UTC)Rommie_PL napisał(a): Czy MSI jest najcichsze ? Chyba Evga robi cichsze chłodzenie bo wodne Wink

Najcichsza GTX 1060 to ta od MSI czyli Gaming X/Gaming X+, a później długo, długo nic... - wrzucałem już filmik z testów w wątku http://thewingedhussars.com/showthread.p...light=1060
Odpowiedz
(09.06.2017, 10:32 UTC)Rommie_PL napisał(a): Czy MSI jest najcichsze ? Chyba Evga robi cichsze chłodzenie bo wodne Wink

No wlasnie nie... wczesniej na Gigabyte Direct CU, było głośniej niż na MSI.
MSI wymyslilo patent, ze gdy karta jest w Idle lub nawet podczas malego obciagania..sorry.. obciazenia to wiatraki sie nie kreca.
Dziala to u nich calkiem spoko.

Z MSI jak juz ktos lubi wode, to warto spojrzec na MSI xxxcoś tamxxx EK SEA HAWK , tw komplecie z blokiem wodnym. Do tego pompka za 150zl i masz mjót malina sprzecik.
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz