19.03.2018, 18:18 UTC
(19.03.2018, 11:27 UTC)Diox napisał(a):
Przymierzam się do wykonania testu:
Odnosząc się do TEGO wpisu, oraz faktu, że limpety zbierają urobek nawet przy braku rafinerii, przymierzam się do eksperymentu górniczego.
Cel: uzbieranie materiałów inżynierskich z asteroid (np na syntezy lub wymianę w Material Tradera)
Miejsce misji: Resource Extraction Site w priscine mettalic ring. Ponoć więcej materiałów na RES wypada - trzeba sprawdzić.
Co będzie potrzebne:
- ulubiony statek górniczy (np Python, Asp Explorer), dobrze jak będzie zwrotny, bo będziemy dużo skanować
- Lasery górnicze
- Cargo (ile się da - potrzebne na limpety)
- Collector Limpet Controller (nie musi być dużo, może latać 3-4 limpety, na przykład jeden moduł 5A)
- Prospector Limpet controller (może się przydać kilka modułów, koniecznie klasy A),
-Rafineria(NIE POTRZEBUJEMY DO NASZEGO CELU RAFINERI) - nie będziemy zbierać urobku (Painite, Platinium, Palladium), tylko materiały dla inżynierów (Iron, Carbon, Sulphur itp)
Step by step:
- bierzemy dużo max limpetów na pakę (tyle ile Cargo)
- Lecimy na RES'a
- Skanujemy prospektorami tyle asteroid ile tylko damy radę
- Szukamy asteroid z "Material Content" High lub Medium
- Kopiemy i zbieramy materiały
Zalety:
- kopiemy na RES - w teorii powinniśmy ukopać więcej materiałów i teoretycznie lepszej jakości
- brak urobku w cargo - piraci będą skanować ale nie atakować
- dodatkowe miejsce na moduł zamiast rafinerii
- zawsze coś się dzieje dookoła (latają statki, walka policji, skany)
W komentarzach mile widziane propozycję RES'ów znajdujących się na pierścieniach typu priscine metallic ring.
Witam , jestem tutaj nowy i pisanie wiadomości dla mnie jest z lekka niezrozumiałe , także sorki.
Chciałbym zapytać się o górnictwo , które miało być poprawione , zmienione , ulepszone i przyjazne. Poleciałem T9 na ring z nadzieja , że będą korzystne zmiany , a tutaj ku mojemu zdziwieniu jest gorzej niż przed aktualizacją. Ktoś wie na czym miały te rzekome zmiany mialy polegać ? bo ja nie widzę żadnych ;(

![[Obrazek: QZeqB67.png]](https://i.imgur.com/QZeqB67.png)