18.01.2018, 12:50 UTC
(13.01.2018, 03:22 UTC)Dr.Kobayashi napisał(a): Wybor prosty ale nie oczywisty:
Vive pro
Pimax 8k
Pimax to potworek, któremu nie wróżę przyszłości. Wygląda jakby ktoś siadł i stwierdził, że dwie najważniejsze rzeczy których ludzie chcą to większa rozdzielczość i FOV, więc dali to. Bez zmiany obecnej optyki kąt widzenia nie będzie działał dobrze bo wszystko po bokach jest w cholerę rozmazane, więc co z tego, że coś tam jest jak nie widzisz co. Myślę, że też dlatego Vive nie rzuca się na dawanie dużo większego FOV, bo sprawa optyki jeszcze nie jest rozwiązana. Czytałem coś o eksperymentalnych soczewkach, ale to było na etapie schematów na papierze.
Rozdzielczość fajnie, że jest duża, tylko zobaczymy co realistycznie sobie poradzi z obsługą tego, bo najszybsze karty na razie nie są moim zdaniem wystarczająco szybkie. Sam headset sobie chyba nie radzi bo czytałem, że ma obecnie tylko 80Hz ale obiecują, że zrobią 90Hz. Papier jest cierpliwy

Nikt się nie pali, żeby ciągnąć nowe kable itd. więc się mu mówi, możesz używać tych samych sensorów i kontrolerów które masz obecnie. No cóż, z dotychczasowych relacji widać jak kiepsko to działa, ale obiecują, że będzie lepiej.
Na razie była niska cena i dobrze wyglądająca na papierze specyfikacja, dla mnie nieprzekonywujące.
Vive Pro wygląda dużo bardziej rozsądnie, no ale nie ma żadnego ciśnienia, żeby kupować cokolwiek od razu.
Ja od miesięcy nie kupiłem żadnej nowej gry VR bo po prostu nic specjalnie ciekawego dla mnie nie wychodzi, nie widziałem też postów od innych osób polecających coś, a co z nowego sprzętu jak nie ma na nim w co pograć

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)