03.01.2018, 20:19 UTC
(03.01.2018, 19:49 UTC)Reinrk van Dall napisał(a):(03.01.2018, 19:29 UTC)Brachu napisał(a): Pytanie mam, jakie umiejętności postaci głównie rozwijacie: atak, znaki?
Ja, który raz bym nie grał, wybieram moje wyobrażenie Geralta czyli: mistrz szybkiego miecza
tak więc idę np. w atak szybki, kompletnie ignorując atak mocny (co nie znaczy że od czasu do czasu nie używam takiego ataku, jedynie skilli nie rozwijam, używam ataku mocnego jeśli znam zachowanie przeciwnika na tyle że wiem że mogę sobie na to pozwolić. Polegam jednak na wysokiej szansie na CRIT i wysokiej jego DMG z ataku szybkiego).
To z kolei np. wiąże się ze skillem technik szkoły kota, używaniem ekwipunku lekkiego i pozostałych skilli do, powiedzmy, uników (nie rolli!)((rolle tylko dla przeciwników typu rozpędzony pociąg np. Bies))) [tu jedyna zmiana klawiszy sterowania jaką wprowadzam to zamiana unik - spacja a roll - alt]
Z powodu ograniczonej liczby aktywnych skilli jakie można mieć, niestety alchemia u mnie praktycznie zero.
Jeden albo dwa troszkę rozwinięte znaki, np. Queen albo "sugestia".
Ogólnie staram się iść w kierunku "jak mnie trafisz to mam problem" ale staram się być Can't Touch This
Więc np. Praca Nóg, coś tam co niweluje utratę adrenaliny przy trafieniu mnie itd.
Geralt to nie rembajło, tylko tancerz z mieczem, olejami i eliksirami, wspomagający się znakiem kiedy może. Takie IMHO.
Ja prawie tak samo tylko daję trochę w znaki. Aksji to podstawa

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)