Próbowałem takie systemy, dla których jeszcze nie ma rozwiązania, jak zdobyć permit (przynajmniej na liście nie ma). Schemat ten sam - zdobycie statusu allied u frakcji, która rządzi w danym systemie - na razie bez skutku. Ponieważ w Plejadach spore zamieszanie ostatnio było, tam też jest jeden system z permitem - HIP 22460. Udało mi się znaleźć na eddb, że powinna rządzić tam federayjna Pleiades Resource Enterprise i jest megaship z padami L. Niestety, pomimo wbicia allied nic się nie pojawialo w misjach. Postanowiłem, metodą "na Kyokushina" polecieć tam w SC od najbliższego systemu (5,20ly). Lecę od wczoraj z przerwą na sen - właściwie to siedzę w pracy, a statek sam leci, jeszcze mam 4,30 Ly i 18,5 h (dzięki, że naprawili ten bug z wczoraj, kiedy nie wiedziałem jak daleko i jak długo to potrwa) - moje mylne obliczenia biorące pod uwagę maksymalną prędkość podróżną w sc - 2001c kończyły się wynikiem ponad 5 dni 
Ciekawe, co zastanę, jak tam dolecę.
EDIT:
Haha, nie doleciałem. Po 16 godzinach w sc zauważyłem dziwnie małe wskazania paliwomierza w obu zbiornikach, uznałem, że chyba nie starczy mi paliwa, żeby dolecieć pozostałe 2,5 ly w sc i skoczyłem do najbliższej gwiazdy z cpnem. Muszę zmodyfikować build mojego Pana Bulwy.

Ciekawe, co zastanę, jak tam dolecę.
EDIT:
Haha, nie doleciałem. Po 16 godzinach w sc zauważyłem dziwnie małe wskazania paliwomierza w obu zbiornikach, uznałem, że chyba nie starczy mi paliwa, żeby dolecieć pozostałe 2,5 ly w sc i skoczyłem do najbliższej gwiazdy z cpnem. Muszę zmodyfikować build mojego Pana Bulwy.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)