Frontier: First Encounters vs Elide: Dangerous
Mi brakuje:
- werbowania załogi w liczbie zależnej od wielkości statku (do Panther Clippera było potrzebnych 12 osób o ile dobrze pamiętam)
- misji powiązanych z członkami załogi (w FE2 za niektórymi uganiała się mafia, a innych szukała rodzina)
- Oprócz misji robienia zdjęć były też misje polegające na zbombardowaniu jakiejś stacji (dostawało się specjalną rakietę). Generalnie brakuje mi osobnego drzewka misji wykonywanych dla wojska, jak to miało miejsce w poprzednich grach
- Wprowadzenie kapsuły ratunkowej. W FE2 można było dokupić kapsułę ratunkową. Był to mały stateczek zdolny do lotu w obrębie systemu i pozwalający dolecieć do najbliższej stacji po utracie głównego statku (w FE2 był "permadeath", więc rozwiązanie miało sens, w ED można by dołożyć mechanikę z misjami ratunkowymi do kapsuł, które utknęły w systemach bez stacji)
- Śledzenie celów do zamachów. W FE2 należało cel namierzyć i skoczyć za nim (Wake Scanner) żeby go dopaść na obrzeżach systemu (trochę inaczej działał tam system prawa - policja funkcjonowała w zasadzie tylko w bezpośrednim otoczeniu stacji/baz)
- System podtrzymywania życia w ładowni jeżeli chce się przewozić żywy towar. Do dziś pamiętam jak w początkach kariery w FE2 wyładowałem ładownię niewolnikami, a dowiozłem mięso

Mam sporo więcej życzeń, ale oprócz Waszych punktów, to tego mi brakuje w ED, a co już funkcjonowało w poprzednich grach.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Frontier: First Encounters vs Elide: Dangerous - przez Yautja - 19.10.2017, 10:32 UTC