02.08.2017, 09:55 UTC
(02.08.2017, 05:40 UTC)GutenbergPL napisał(a): Pracuje dla państwowej niemieckiej telewizji - i ma się dobrze, wygłaszając wieeele takich opinii. To nie pierwszy raz.
Taki "mówię jak jest", tylko niemiecki.
Zauważyłeś, że dane medium, upolitycznione(jak wszystkie media teraz), promuje "opinie" tylko takie, jakie są zgodne z ich "jedynie słuszną linią"?
Wnioskuje, że szefom państwowej niemieckiej telewizji nie przeszkadzają te "opinie" - oni je popierają.
Zakładasz, że tamta telewizje jest upolityczniona dokładnie tak jak polska, to jest IMO pierwszy błąd w Twoim rozumowaniu.
Po drugie, nawet jeśli jest to CO Z TEGO? czy rozmowa o polsce i krytyka w TV rosyjskiej (upolitycznionej jak cholera) odbierasz automatycznie jako wtrącanie się w wewnętrzne sprawy?
Cytat:A najważniejsze - że takich głosów jest w Niemczech o wiele więcej. Ostatnio jakiś rektor uniwersytetu, a więc osoba publiczna, z żalem stwierdził w wywiadzie, iż "tak po prostu nie możemy wysłać czołgów do Polski".
Ale znasz całą wypowiedź tego gościa a nie jedno zdanie wyjęte z kontekstu prawda?
Cytat:A już na pewno, jestem przeciwnikiem tego, żeby tacy ludzie jak ten z ARD cokolwiek interesowali się Polską.
A ich kumple siedzą w Brukseli, pod której jurysdykcje niektórzy chcą nas oddać.... do końca.
I właśnie tego nie rozumiem: Jakim prawem chcesz mu tego zabronić? rozumiem również, że nie będąc hipokrytą zabroniłbyś również Państwowej TVP interesować się
Niemcami?
Cytat:To wszystko ładnie się wpisuje w to co poprzednio mówiłem: jeżeli w jednym państwie/tworze typu UE mamy ludzi BARDZO różnych, a przede wszystkim wyznających zupełnie inną etykę, inne "mityczne zasady" - to efekt widać, jak na dłoni.
To się cholernie nie sprawdza... w praktyce.
"Wszyscy ludzie będą braćmi".... po prostu nie działa.
Chyba, że mamy tu jakiś "braci" tych "braci z dworca w Kolonii"... ale nie sądzę.
Ale to dokładnie tak samo jak w Polsce... też mamy różnych ludzi, też mamy inne "mityczne zasady"... owszem na trochę mniejszą skalę, ale jednak... chociaż nie, obecnie pokusiłbym się o stwierdzenie, że w Polsce bardziej widać te inne różne zasady niż w całej reszcie UE....
Cytat:Natomiast, nie zgodzę się, że mamy tu jakąś niespodziewaną eksplozje rasizmu, nacjonalizmu itd - a tak to przestawią niektórzy.
Nie musisz się zgadzać, ale to niestety jest fakt. W obecnych czasach niestety organizacje nacjonalistyczne (ONR i spółka) mają bardzo ułatwione zadania, i niestety słychać o nich bardzo często.
Cytat:Masz Rysia - sam mówi, że niektórzy w Niemczech mają ołtarzyki z Adolfem - czy Niemcy są nazistowskim krajem?OOOOO a tu mnie trochę rozzłościłeś: Gdzie napisałem, że w Niemczech mają ołtarzyki z Adolfem? Jeśli nie jesteś w stanie takiej mojej wypowiedzi wskazać, bardzo proszę o sprostowanie.
Napisałeś, że mamy konsensus, i byłbym się zgodził... bo na tym poziomi na którym się zgodziliście to trudno się nie zgodzić "UE potrzebna jest zmiana" i ok
jeśli o to chodziło to możemy iść na piwo...Swoją drogą obiecywałeś w pierwszym poście, że nie będzie polityki...