30.06.2017, 19:54 UTC
(30.06.2017, 09:45 UTC)Adix napisał(a): Hej,
Tak się złożyło, że akurat wczoraj także postanowiłem się przesiąść z i5-6600K na i7-7700K. MOBO potraktowane aktualizacją BIOSu i bez problemu wszystko odpaliło.
Wrażenia? Poza suchymi benchami które pokazują wzrost wydajności o około 30% w stosunku do i5 to faktycznie odczuwa się ten przyrost w rzeczywistości.
Teraz bez zacięcia mogę grać na Ultra z powłączanymi wszystkimi cieniami i ambientem oraz SS1.25 (1.5 też ujdzie ale już dropi ciuteczkę) i HMD 2.0
Zdecydowanie dobry krok. Nie żałuję i polecam! Do VR jak znalazł.
Powyższe dane uzyskałem na procku "Out of the box" bez żadnego OC.
Temperaturki wg. testów robionych na branżowych portalach wyższe niż w przypadku braciszka poprzedniej generacji i7-6700K... Mając tego świadomość kupiłem gluta Grizzly Kryonaut do mojego już leciwego AC Freezer 7 PRO i powiem Wam, że nie wychodzi poza 60C w Elitce. Standby to 33C.
Jeśli chodzi o OC to wszędzie pieją z zachwytu o możliwościach przekroczenia 5Ghz (zależy od sztuki) i stabilnego utrzymywania tych taktowań. Cóż, na razie nie czuję potrzeby OC - wszystko hula na fabrycznych.
Pozdr.
i 7700k jest kuszący ale zastanawiam sie czy nie wskoczyć nadmiarowo w 6~8 rdzeni intela czyli procki 8-mej generacji.
Prosze o info ile zapłaciłeś i jaki cooler masz do niego ? I przed wszystkim jak oceniasz hałas w dB?
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
At least I was born in time to do it in VR.