Łowcy obcych form życia (szukamy samodzielnie)
(17.06.2017, 13:32 UTC)Baton napisał(a): Pytanie, jeśli masz w kraterze żywca, to trafiają się też skały metaliczne czy raczej jedno albo drugie? Tak sprawdzam tu na obrzeżach, ale na razie same skały trafiam.

Masz albo jedno albo drugie. A jak już sprawdzasz to dorzucam jeszcze to co zebrałem o grzybkach:

JAK SZUKAĆ CONE FUNGUS:
- musimy być w rejonie występowania Cone Fungus (choć jest szansa, że można spotkać je w całej galaktyce bo są zgłoszenia i z Colonii i z mgławicy Jellyfish, a to odległość ~ 30.000 ly)
- księżyc lub planeta bez atmosfery
- temperatura pomiędzy 227 K, a 423 K
- obecny wulkanizm - czy grzybki występują na planetach bez wulkanizmu to nie wiem bo trudno to zweryfikować,
- szukamy głębokich, zaciemnionych kanionów czyli podobnie jak wulkanizmu Smile
- lubią ciemną stronę planety (na ogół tidally locked) - nie zawsze ale dość często tak jest!
- obrabiamy wnętrze krateru metodą na wonsza. Wzrokowo nie polecam bo to dziadostwo widoczne jest z 3 km w dzień i 1 km w nocy.
- Cone Fungus tak jak Brain Trees na skanerze pojawiają się jako duże POI, które po chwili się zmniejszy do rozmiarów POI wulkanicznego
- Bardzo możliwe, że są w jakiś sposób powiązane z mgławicami, tak że warto zacząć poszukiwania od systemów wewnątrz mgławic lub w ich okolicy 100-200 ly.

Tak, że moja propozycja dla Ciebie Baton. Szukaj na planetach z w/w temperaturą bo jest szansa na podwójną wygraną - jak nie żywiec to wulkanizm. Ja tak teraz robię. Na razie nie znalazłem grzybków (kratery też sprawdzam czy nie ma drzew  bo to niewiele przelotów więcej), ale za to mam już 3 miejsca z wulkanizmem i to w niewielkiej odległości od siebie.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Łowcy obcych form życia (szukamy samodzielnie) - przez Arnul - 17.06.2017, 14:21 UTC