05.05.2017, 11:53 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2017, 12:01 UTC przez ShinzoSin.)
Mathias, pisałem na początku, że dla Anacondy, Corvetty czy Cuttera 90% statków to słabszy cel, gdzie 8 sidewinderów może spokojnie ubić taki statek. System karmy w przedstawionym szkicu zmusi scenę PvP do latania wingiem viperów, cobr albo courierów. To jest jeden ze sposobów na wyjście z impasu. I chyba dlatego jestem trochę salty o ten cały system. Zwyczajnie lubię duże statki. Człowiek dwa lata pracuje, żeby przebrnąć przez grind kasy, potem reputacji, wreszcie inżynierów, żeby na koniec nie móc tym powalczyć z innymi graczami? Powiedz sam czy to nie brzmi jak dziurawy pomysł?
Z tego co pisał dev dostaję karę za A bycie w dużym statku, B za posiadanie zmodyfikowanych broni. Seriously wtf!? Jeśli duże statki mają być tylko na RESa albo do CZ to end game przestaje być end game bo na strzelanie do botów wystarczy A rated Viper maks Vulture.
Na moje ciekawym dodatkiem do tego systemu karmy byłoby gdyby gracz po osiągnięciu statusu evil pojawiał się na mapie każdemu comanderowi w zasięguu 100ly z opisem zawierającym wartość nagrody za jego głowę i może nawet listą 5 systemów, w których ostatnio, najczęściej operuje taki klient. W ten sposób gankerzy nikogo by nie zaskoczyli, a prawdziwy bounty hunting wróciłby do łask. A i byłoby miło jakby jednak dało się za kolesia skasować całą nagrodę, a nie jak teraz przyciętą do 1mil :/
Z tego co pisał dev dostaję karę za A bycie w dużym statku, B za posiadanie zmodyfikowanych broni. Seriously wtf!? Jeśli duże statki mają być tylko na RESa albo do CZ to end game przestaje być end game bo na strzelanie do botów wystarczy A rated Viper maks Vulture.
Na moje ciekawym dodatkiem do tego systemu karmy byłoby gdyby gracz po osiągnięciu statusu evil pojawiał się na mapie każdemu comanderowi w zasięguu 100ly z opisem zawierającym wartość nagrody za jego głowę i może nawet listą 5 systemów, w których ostatnio, najczęściej operuje taki klient. W ten sposób gankerzy nikogo by nie zaskoczyli, a prawdziwy bounty hunting wróciłby do łask. A i byłoby miło jakby jednak dało się za kolesia skasować całą nagrodę, a nie jak teraz przyciętą do 1mil :/

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)