Wyprawa na koniec świata - czyli jak nie planować eksploracji.
3302-06-11 (Dzień 8)

Dzisiaj zupełna zmiana sposobu przemieszczania. Powoli, ale odwiedzając głównie ciepłe gwiazdy od G do O. I tak sobie skakałem od jednego systemu do drugiego. To tu odkryłem jakiś water world, to tam. I tak powoli leciałem w kierunku systemu z odkrtytą przeze mnie planetą typu earth like. Jakieś 100 ly przed celem w systemie EORLD PHOE CY-F D12-0 natrafiłem na planetę, która po zeskanowaniu okazała się też earth like. To już druga odkryta przeze mnie! I to w tak niewielkiej odległości od poprzedniej. Pomyślałem, że tutaj jest może jakieś małe "zagłębie" z planetami earth like i postanowiłem polatać jeszcze po okolicy.
[Obrazek: F57QncL.jpg]

[Obrazek: D38FbQp.jpg]
...
Dwa systemy dalej (52 ly od pierwszej odkrytej earth like) tadaaam! - piękny system (GROEG IC-D D12-2) z gwiazdą typu A i wśród planet typu jowiszowego pojawiła się kolejna earth like. Także wcześniej przez nikogo nie odkryta. I tak w około 10 minut odkryłem 2xearth like!! Polatam dalej po okolicy może faktycznie tu jest jakieś zagłębie!
[Obrazek: XYW67gB.jpg]

[Obrazek: uNw28yq.jpg]
...
I proszę. Następny system i planeta typu water world.! Szukam dalej po okolicy, bo jak to rzekł baca wrzucający kolejną monetę do automatu z kawą - "dopóki wygrywam to gram dalej!".
...
I system dalej kolejny water world! Ha ha.
...
Ale mam radochę! Kilka systemów dalej (po drodze odwiedziłem system gdzie odkryłem pierwszą earth like) system z kolejną earth like i do tego z pierścieniem i do tego koło gazowego giganta. System EORLD PHOE HE-E D13-0
[Obrazek: ldY1FvF.jpg]

[Obrazek: zelZnZN.jpg]

[Obrazek: tKz18xN.jpg]
...
Kawałek dalej trafiłem na system bez e-l, ale coś mnie tknęło i podleciałem do jednego z księżyców, który po przeskanowaniu okazał się kandydatem pod terraforming (cały czas szukam księżyca earth like).
...
Ostatecznie dotarłem do równoleżnika - 10.000 ly. A od jutra już szybki powrót do domu bo trochę mi się przeciągnęło (plan był na 4-5 dni, a mija 8).
[Obrazek: kukzxSA.jpg]
Trasa dzień 8.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wyprawa na koniec świata - czyli jak nie planować eksploracji. - przez Arnul - 24.04.2017, 13:25 UTC