(07.02.2016, 09:49 UTC)Phantomas napisał(a): Hmmmm. Zachęciłeś mnie. Dam dziś kopania drugą szansę, zaraz po tym, jak usmażę 10 security w wiadomym systemie. A możesz przesłać link do builda? A używasz prospektorow, czy konieczne wszystko?
Prospektory się przydają bo dzięki nim wypada więcej odłamków.
(07.02.2016, 13:27 UTC)baton napisał(a): Arnul, dzięki za wszystkie porady i wyszukanie miejsc, dzięki temu jest mi dużo łatwiej
Ja chciałem dodać swoje trzy grosze z trzech ostatnich dni:
Wyszukując asteroidy skupiam się na małych kulkach i dużych najlepiej nieruchomych lub kręcących się wzdłuż jednej osi. Wtedy unikamy problemówj kiedy asteroid wsuwa się na urobisko i zaczynamy tracić limpety (co nie jest problemem kasowym, tylko potem tracimy czas żeby zebrać metale, a w tym samym czasie możemy wykopać dwa "spokojne" )
Jeśli asteroid się kręci, to najlepiej ustawić się wzdłuż jego osi, jak najbliżej do skały, wtedy nasze drony wyzbierają go naprawdę szybko. Tu przykładowo jak to wygląda:
https://youtu.be/VvDNCV_oI_M
Dodam do tego jeszcze:
- aby nie "wpadać" na asteroidy, z których już wykopaliśmy materiał najlepiej jest lecieć w poprzek czyli w kierunku planety wokół której jest pierścień,
- jeżeli znajdziemy skałkę z drogim towarem warto sprawdzić okoliczne asteroidy wzdłuż pierścienia (wyjątkowo wtedy warto nie lecieć w kierunku planety) - często zdarza mi się, że zaraz obok jest skała z podobnym materiałem (nie wiem czy to przypadek czy coś w tym jest - coś na kształt żyły np Painite) - ktoś inny coś takiego zaobserwował?
(07.02.2016, 15:18 UTC)Delwin napisał(a): Hip 109462 - 13.1Ly ale ....baaardzo długo się leci do C2 Metalicokoło 130 000 Ls
Tam się leci ponad 10 minut i ten pierścień jest niestety Major.
-------------
Jako, że nie zgłosili się odkrywcy zabrałem się za przeszukiwanie forum i udało mi się część odkrywców pierścieni odnaleźć (zaktualizowałem w 1 poście). Brakuje jeszcze tylko HR 8671.

.png)