Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy
(09.04.2017, 14:53 UTC)Palmer Eldritch napisał(a): Z fotografią jako taką, robienie screenshotów mam niewiele wspólnego - odpada dobór ekspozycji.
W zasadzie wszystko co cię interesuje to kompozycja obrazu (kadrowanie) i ewentualnie jakiś bardziej zaawansowany postporocesing uwypuklający walory ujęcia ale do tego potrzeba programu do obróbki grafiki i odrobina wiedzy co do czego Wink

Domyślam się, że z fotografią ma niewiele wspólnego, ale jak wspomniałeś kompozycja obrazu jest niezmiernie istotna, i tu też leży pies pogrzebany, jak zrobić te świetne ujęcie.
Chodzi mi tylko o wrzucanie screenów, bo i tu można zrobić kardynalne błędy.
Chodzi mi tylko o podzielenie się z innymi, jakie, ewentualnie błędy popełniam w kompozycji obrazu, bo na pierwszy rzut oka dla siebie samego, tego robiącego ujęcie, wcale nie jest to takie widoczne. Wink
Przecież wiadomo, że jak walnę screena, to mój shot jest najlepszy z najlepszych. Wink

Jeśli chodzi o poradnik Tadka, to świetny poradnik, czytałem. Ale jak nawet Tadek opisuje, nie jest to wszystko takie proste. Biggrin
Pozdrawiam
[Obrazek: 57877.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - przez Zetarus - 09.04.2017, 13:11 UTC
RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - przez Zetarus - 09.04.2017, 16:21 UTC

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości