30.03.2017, 15:55 UTC
Dla mnie gra tego typu to przede wszystkim ludzie, społeczność i grupy łączące jakiś cel, mające background i wspólne dążenia. Taka dodatkowa otoczka, gdy gram, nawet kiedy większość czasu spędzam sam za sterami to wiem, że robię coś z jakimś celem i sensem wykreowanym przez taką grupę. I powiem szczerze, że to mi najbardziej odpowiada. Żadne dodatki, nie wiem jak najlepsze, nie zatrzymałyby mnie tu na dłużej gdyby nie ten dodatkowy role play, który daje mi w tym przypadku Husarska Brać. 
Oczywiście rozwój gry jak najbardziej, ale moim priorytetem nie jest. Nie zwracam zbytnio na to uwagi. Kreuje sobie sam rzeczywistość w takiej grze i doskonale się bawię, a grupa mi tylko w tym pomaga. Rzuca co chwile soczyste kawałki w kierunku mej wyobraźni. I tego się trzymam.
Pozdrawiam serdecznie.

Oczywiście rozwój gry jak najbardziej, ale moim priorytetem nie jest. Nie zwracam zbytnio na to uwagi. Kreuje sobie sam rzeczywistość w takiej grze i doskonale się bawię, a grupa mi tylko w tym pomaga. Rzuca co chwile soczyste kawałki w kierunku mej wyobraźni. I tego się trzymam.
Pozdrawiam serdecznie.

![[Obrazek: 57877.png]](http://inara.cz/data/sigs/57/57877.png)