14.03.2017, 20:11 UTC
(14.03.2017, 19:58 UTC)Yautja napisał(a): Czy przynależysz do jakiejś frakcji z Power Play?
Czy masz na sobie bounty?
Czy wykonujesz misję, w której na odprawie ostrzegali, że możesz zostać zaatakowany?
Nie poddawaj interdykcji, tylko ją wygrywaj - będziesz mieć już spokój od tego konkretnego gościa. Jeśli masz zamiar zostać w systemie, jeśli i tak miałeś już wyskoczyć to poddaj interdykcję i skacz potem asap.
Jak wpadasz do systemu i po chwili masz komunikat typu [DIRECT] i gość się odgraża, ustaw się kuprem do gwiazdy, atakujący próbując wyjść Ci na plecy wypadnie z SC i się usmaży.
Powerplay nigdy nie ruszałem, bounty też żadnego nie mam. Faktycznie przed zniszczeniem czyli po 2 ataku dostałem informacje że ktoś może mnie ścigać za jedną misję (50k za głowę, całkiem sporo) lepiej ją oddam szybko.
Za resztę rad dzięki chociaż rzadko mi się udaje wygrać a po poddaniu mam problem z długo ładującym się napędem. Kiedyś umiałem uciec nawet nie trafiony a teraz jakoś mam problem uciec w całości. Na pewno trochę doświadczenia nabiorę. No i wiem gdzie chaff jest