13.03.2017, 22:47 UTC
Dawno nie grałem w elite, grając w inne gry zdążyłem zapomnieć co i jak. Stwierdziłem dzisiaj że wrócę. Zrobię kilka misji, oddam dane kartograficzne zgodnie z Salą Odpraw bo trochę mi się nazbierało. Jak zawsze po drodzę zobaczyłem fajne misje więc zamiast lecieć do celu bardziej oddalałem się od niego. Robię tak misje i pamiętając że boty prawie nigdy nie atakują nie interesowały mnie systemy bezpieczeństwa, po co to komu. Nie wiem czy coś się zmieniło czy pecha miałem ale w ciągu 20 minut 3 razy mnie zaatakowali. 2 razy uciekłem, chociaż było ciężko (10% kadłuba). Niestety do 3 razy sztuka. Oczywiście w między czasie wciąż nie sprawdziłem sterowania więc podczas ataku klikałem co popadnie licząc że się sprawdzi. W ten sposób straciłem misje, sporo pieniędzy i dane które były celem podróży. Pamiętajcie o przejściu samouczka raz jeszcze jeżeli od dawna nie graliście bo kto wie co was zaskoczy.
Przy okazji - chce ktoś pomóc ze zbieraniem funduszy na cokolwiek? Po wykupieniu aspa zostało mi na 1/4 aspa a to trochę słabo. Lepiej teraz polecieć po sidewindera i zbierać kasę aż będzie na wykup czy lepiej ryzykować i latać limuzyną? Dane kartograficzne się usuwały po śmierci prawda?
Przy okazji - chce ktoś pomóc ze zbieraniem funduszy na cokolwiek? Po wykupieniu aspa zostało mi na 1/4 aspa a to trochę słabo. Lepiej teraz polecieć po sidewindera i zbierać kasę aż będzie na wykup czy lepiej ryzykować i latać limuzyną? Dane kartograficzne się usuwały po śmierci prawda?