01.03.2017, 09:35 UTC
(01.03.2017, 09:26 UTC)Baton napisał(a):(01.03.2017, 06:16 UTC)Robinus napisał(a): Mogę się mylić, ale może wystarczy zapisać bindy z katalogu bety i wgrać je do oryginału?
Bindy do Holo-me? Nie pytałem o bindy do kamery, te sobie na pewno skopiuję, bo to kupa roboty.
Też na początku zacząłem ustawiać pada, ale się w końcu poddałem, bo bym musiał ustawić cały ruch i się go przyuczyć, więc ustawiłem joystick. Jak masz free cam, to jestem dość pewien, że nie możesz ruszać statkiem, bo byś kierował dwoma urządzeniami w ruchu na raz w pełnym zakresie (jeśli się mylę to też będę musiał ustawić xboxa, ale wątpię)
Ruszać statkiem mogłem tylko po wybraniu jednej z tych domyślnych kamer.
Strasznie to skomplikowane - w pewnym momencie chciałem po prostu żeby mi dodali przycisk pod tytułem Stara Kamera, bo tylko to mi było potrzebne dp zrpbienia jednej fotki. Nie wiem jak się w tym wszystkim ma połapać ktoś kto robi sporadycznie jakiś screenshot, to będzie dla niego niepotrzebna męka
Ahhhh - faktycznie myślałem o bindach do kamery...
Tak - stara kamera działała domyślnie z domyślnymi ustawieniami joysticka.
Tutaj też przy odpowiednich polach ruchu kamery była zaznaczona opcja "domyślnie" czy jakoś tak, ale joy nie działa.
Mam nadzieję, że to bug w takim razie, i domyślnie free cam będzie działało na joyu, skoro się stateczkiem latać nie da.
Ja już myślałem, że zbinduję XBOX-Pada pod kamerę i sam będę śmigał między asteroidami sterując jedną ręką, a druga ręką super ujęcia robił... albo nogami może...
A co do skomplikowania to się zgadzam. Całe opcje w Elite teraz wyglądają jak konfigurowanie jakiegoś... czegoś.
GalNet RADIO: http://listen.radionomy.com/galnet.m3u