17.02.2017, 10:11 UTC
(17.02.2017, 09:53 UTC)Kyokushin napisał(a): Głupio jest jak ta sama rzecz w grze raz jest możliwa w takich samych warunkach, a innym razem nie.Kyoku, ta gra się rozwija i to co jest w niej pewne to - ZMIANY.
Dawno Ci mówiłem, że Devsi mają swoją wizję i 95% tego co krzyczy społeczność na forum, puszczają mimo uszu, jednak: "Show must go on" i "Psy szczekają, ale karawana jedzie dalej".
DEVsie część pomysłów społeczności wykorzystają, zakładam, że zaimplementują ciekawe rozwiązania , ale jeśli to nie będzie po ich myśli, to pomysł trafi do "kosza-lina". W tak dużej społeczności zawsze będzie faktem, że jednym to się spodoba innym nie.
Przykłady:
RNG - dla mnie jest za mało hardcorowe, za dużo uproszczeń w zbieraniu materiałów, dla Ciebie wręcz odwrotnie.
Skill - dla Ciebie powinna być goła gra, która wyciągnie i pokaże umiejętności gracza - jak w CS. Ja cieszę się mixem hardcorowo/arcadowym
Inżynierowie i materiały - jedni psioczą, że trzeba zbierać inni mają z tego frajdę.
Przykładów mógłbym mnożyć wiele - zawsze znajdzie się osoba której coś się będzie bardzo podobać, a inny to znienawidzi. Życie.
Pytanie tylko jaki jest sens bicia piany, z której:
1. I tak nic realnie nie wyniknie w grze
2. Będziemy mieli więcej napinek, w której już nawet naszej "Światłości" puściły nerwy. - ciekaw jestem czy da sobie warna za ewidentne załamanie regulaminu na którego stoi straży.
Rozumiem rozmowę w której chcemy podzielić się swoją opinią - to mi sie podoba, a tamto nie - jest w tym sens.
Ale jaki jest sens przekonywania siebie na wzajem, skoro i tak ŻADNEGO efektu z tego nie będzie ? - Ot bicie piany, dla bicia piany.