17.02.2017, 07:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2017, 07:44 UTC przez Kyokushin.)
(17.02.2017, 07:33 UTC)Robinus napisał(a):(16.02.2017, 22:50 UTC)Kyokushin napisał(a): Nie mówię o niczym innym. Tylko że tutaj nie ma tego elementu celowania. Tutaj wybierasz cel i wieżyczki celują same.
Liczyłem na to że trzeba będzie nimi wycelować, tak samo jak się celuje z broni fixed, czyli celujesz lepiej lub gorzej i trafiasz lub nie.
To czy by działały gorzej czy lepiej, by zależało od tego kogo byś na nich posadził. Nie używam wieżyczek tylko głównie fixed, bo strzelam od nich celniej, i chciałbym swoją celność wykorzystać w nadchodzącym dodatku.
Trzeba wycelować tylko podobnie jak Gimbalami. Ze sporym marginesem błędu.
W 1:04:28 widać, jak lasery zjeżdżają z celu, po czym gunner bierze poprawkę na cel:
No właśnie to jest autoaim o którym mówiłem. Dla mnie to bardzo arcadowe uproszczenie.
(17.02.2017, 07:25 UTC)Quarion napisał(a): Mi osobiście uczucie OBE nie przeszkadza, ale to co teraz proponujesz brzmi bardzo ciekawiePrzezroczysty statek od środka? Fajnie by to wyglądało
Ale nie wiem czemu uważasz, że zewnętrzna kamera nie ma prawa tak funkcjonować? Czemu jakiś mikro-dron nie może latać za statkiem na zewnątrz i przekazywać obrazu live? Może dla niektórych to dziwne uczucie (Ci z VR pewnie będą rzygać jak koty) ale nie widzę tu jakiejś abstrakcji.
Mógłby latać, tylko że nie lata
Ogólnie uważam że TPP dla Elite jest po prostu słabym uproszczeniem gameplayu.Natomiast idea przeźroczystego kokpitu jest dobrze znana od lat. W F35 ją wdrożono, na poprzednich stronach wkleiłem filmik gdzie jest omówione i pokazane jak to działa.
No i skoro już zdecydowali się dać TPP (jakkolwiek to tłumacząć), to czemu ma to gunner a pilot nie?

.png)
) ale nie widzę tu jakiejś abstrakcji.