17.02.2017, 07:25 UTC
(17.02.2017, 07:12 UTC)Kyokushin napisał(a): Widisz, sęk w tym że kamera TPP daje to dziwne odczucie OBE. To co amerykanie zaproponowali w F35 również daje 360st pole widzenia z pełną swobodą.
Mi się super podoba zlinkowanie działek i obracanie nimi. Nie podoba mi się tylko to że widzimy swój statek z zewnętrznej kamery bo kompletnie nie ma takiej możliwości żeby to mogło tak funkcjonować, natomiast 'przeźroczysty statek', działający niemal identycznie, już tak.
Czyli zamiast OBE miałbyś 360st, siedząc na fotelu, w statku, tak jak chce Baton
Mikro dron? Super! To czemu nie jest dostępny dla pilota! Przecież to dla niego byłby najważniejszy zapewniając dodatkowe pole widzenia...
Mi osobiście uczucie OBE nie przeszkadza, ale to co teraz proponujesz brzmi bardzo ciekawie
Przezroczysty statek od środka? Fajnie by to wyglądało 
Ale nie wiem czemu uważasz, że zewnętrzna kamera nie ma prawa tak funkcjonować? Czemu jakiś mikro-dron nie może latać za statkiem na zewnątrz i przekazywać obrazu live? Może dla niektórych to dziwne uczucie (Ci z VR pewnie będą rzygać jak koty
) ale nie widzę tu jakiejś abstrakcji.