17.02.2017, 07:08 UTC
Tak niektórzy narzekają na tą kamerę gunnera i naszła mnie w nocy taka refleksja (właściwie to na kibelku, ale to nie ważne). W sumie to myślałem, że gunner będzie strzelał z perspektywy działka, ale z drugiej strony obraz zewnętrzny daje ogromny przegląd pola i jakoś niespecjalnie mnie to rozczarowało, wręcz przeciwnie, w końcu to o wiele lepsze możliwości niż w przypadku widoku z pierwszej osoby na działku - czy to nie jest nowocześniejsze i lepsze rozwiązanie? A współpraca pomiędzy gunnerem a pilotem będzie dawać dużo frajdy
.
Co więcej nie wiem w czym ta kamera komuś przeszkadza. Immersja? Jeśli komuś to przeszkadza we wczówce to - bogowie brońcie - niech nigdy nie kupuje samochodu z systemem kamer 360*, które nota bene są wielkości paznokcia. Czy to psuje immersję jazdy samochodem? Bo mam wrażenie, że dla niektórych powinno być jak do tej pory, że kierowca widzi tylko przez szyby i patrzy na to co ma w lusterkach i nic poza tym (martwe punkty rulez!). Dziwnym trafem w samochodach z takim systemem jest pokazywany rzut samochodu wraz z widokiem z kamer, to czemu w 34 wieku nie jest możliwe wypuszczenie mikro drona z kamerą, który pomoże w rozpoznaniu i celowaniu?
Ech... gdzie te czasy starych gier gdzie każdy używał pewnej dozy wyobraźni aby sobie stworzyć własny klimat gry? Teraz wszyscy czekają na gotowe i mają pretensje jeśli coś nie bangla z ich koncepcją świata. Jakby w RL było mało problemów...
.Co więcej nie wiem w czym ta kamera komuś przeszkadza. Immersja? Jeśli komuś to przeszkadza we wczówce to - bogowie brońcie - niech nigdy nie kupuje samochodu z systemem kamer 360*, które nota bene są wielkości paznokcia. Czy to psuje immersję jazdy samochodem? Bo mam wrażenie, że dla niektórych powinno być jak do tej pory, że kierowca widzi tylko przez szyby i patrzy na to co ma w lusterkach i nic poza tym (martwe punkty rulez!). Dziwnym trafem w samochodach z takim systemem jest pokazywany rzut samochodu wraz z widokiem z kamer, to czemu w 34 wieku nie jest możliwe wypuszczenie mikro drona z kamerą, który pomoże w rozpoznaniu i celowaniu?
Ech... gdzie te czasy starych gier gdzie każdy używał pewnej dozy wyobraźni aby sobie stworzyć własny klimat gry? Teraz wszyscy czekają na gotowe i mają pretensje jeśli coś nie bangla z ich koncepcją świata. Jakby w RL było mało problemów...