17.02.2017, 06:24 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2017, 06:39 UTC przez Kyokushin.)
(16.02.2017, 23:01 UTC)Inus Antari napisał(a):(16.02.2017, 22:50 UTC)Kyokushin napisał(a): Nie mówię o niczym innym. Tylko że tutaj nie ma tego elementu celowania. Tutaj wybierasz cel i wieżyczki celują same.
Liczyłem na to że trzeba będzie nimi wycelować, tak samo jak się celuje z broni fixed, czyli celujesz lepiej lub gorzej i trafiasz lub nie.
To czy by działały gorzej czy lepiej, by zależało od tego kogo byś na nich posadził. Nie używam wieżyczek tylko głównie fixed, bo strzelam od nich celniej, i chciałbym swoją celność wykorzystać w nadchodzącym dodatku.
Rozumiem. Nie wiem, która z tych opcji jest lepsza, wiem, która jest skuteczniejsza.
Skuteczniejsza czyli jaka?
Skoro celuję lepiej, trafiam częściej, zadaję więc większy DPS wygląda na to że "lepiej" jest tożsame ze "skutecznym".
Dla mnie więc obecne rozwiązanie będzie nieskuteczne.
A jeżeli chodzi o gameplay, to przycelowanie i trafienie jest dla gracza 'angażujące', i dające satysfakcję w momencie gdy najedzie punktem na punkcik i zaświeci się hitbox. Tak działają strzelanki. Autoaim raczej słabo wciąga.
Z jednej strony jest realizm, z drugiej gameplay. Jak mówię że TPP psuje realizm, to padają teorie że przecież to tylko gra. Jak więc chcę ręcznie sterowanych działek, żeby był lepszy gameplay, to wtedy że nierealne to bo jest to XXX któryśtam wiek i mają celować i wygrywać same ...

Może ktoś powiedzieć jak to będzie z Wingami?
Z tego co usłyszałem to albo będzie się w Wingu albo w Multicrew, tak więc lasery healujące które mógłby obsługiwać Gunner nie będą działać, bo nie będzie się w wingu.
To ma tak już zostać, czy to ma być tymczasowe? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba to miało być tymczasowe rozwiązanie, może ktoś to potwierdzić?

.png)