31.01.2017, 20:50 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.01.2017, 21:25 UTC przez Yata_PL.)
(31.01.2017, 20:39 UTC)Baton napisał(a): Kiedy tylko chcę, będę mógł zaprosić przyjaciela do statku, żeby mi pomógł w czymś, albo żebym mógł mu pokazać jakieś wyjątkowe miejsce jakie znalazłem (oczywiście jak mu to zepsuje imersje to powie nie ). Dla mnie super. Nie obchodzi mnie jakie inni znajdą sposoby, żeby mieć odemnie więcej, szybciej i cośtam. Ich sprawa. Mnie się to bardzo przyda bo mam ludzi z którymi chcę wspólnie latać i to często teraz jest niemożliwe, bo na przykład są 6 godzin lotu odemnie, a tak to jak się da to wpadną i pomogą.
Ja to chcę już teraz
Ja juz dzisiaj mogę założyć gogle i być w wirtualnym salonie z telewizorem i stolikiem i sobie z kolegą oglądać film na przykład, siedząc obok siebie i widząc jak się tamten rusza. Jest 2017. Nikt mi nie powie, że w 3303 to nie będzie na tyle dopracowane, że ktoś nie będzie mógł usiąść w małym statku zdalnie w każdej chwili.
Ok , podaje sie , chce tak jak TY tylko po co ograniczać sie do statków zróbmy "przemieszczanie" pomiędzy stacjami i planetami.
Nikt mi nie powie ze w 3303 jest to możliwe tylko w małym statku i w stacjach takie urządzenia nie istnieją. Moj tele morele avatar nabierze sobie misji na każdej stacji... Ach wiem ty masz na statku becona a ja na stacji nie.. dobra. To jeszcze mi napisz jakie jest to połączenie w telepresencji - przekaz mysli , fale radiowe , wszystko bez opóznień spowodowanych odległością powiedzmy 40k Ly ?. Fascynuje mnie to
Kurcze po co ja kupuje te lepsze skanery i sensory na 5 km skoro można mieć taki ultra moduł transferu danych ( oparty na neuronach?) na cała galaktyke i po co tacham te dane kartogrficzne i inne vouchery zamiast jest wysłać z statku...Powtórze jeszcze raz jak mantre "konsekwencja" i logika w upraszczaniu kuleje. Pozatym super dodatek i czekam niecierpliwie !
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
At least I was born in time to do it in VR.