21.01.2017, 07:41 UTC
Yarlam, ja latam na wysokości 10 km, ze 150m to widzisz bardzo mało na boki, ja z dziesięciu km przeglądam pas o szerokości 20 km mniej więcej, Ty może ze 2? Tak jak pisałem, podskocz nad istniejącą bazę i sobie poustawiaj skaner (czytaj poruszaj ustawieniami grafiki co do terrain, ja mam mieszankę medium i low, żeby nie było całkiem nudno).
Jest jeszcze druga sprawa, liczyłem wczoraj, jakbyś miał statek o mojej prrędkości (460m/s średnio ) to potrzebujemy na systematyczny skan jakieś 460 godzin w 4 osoby. To się po prostu nie da zrobić, zwłaszcza że latasz wolno, Drew wspominał, że mamy około 9 tygodni żeby te bazy znaleźć. Zacznij po prostu skakać do SC i wyskakuj w losowych miejscach gdzie widzisz kaniony, sprawdzaj i wyskakuj. Skoro nas tak mało i musimy liczyć na szczęście to możemy się przestać nudzić i robić to w trochę ciekawszy sposób.
OK - znaleźli bazę
))) Zeskanuj datapoint, są dużo warte dane, w bazie Alfa tez jest datapoint
System: PLAA AEC TT-B B41-3
Planet: B2
Coordinates: -9.3229, -103.8591
Została czwarta największa planeta: System: PLAA AEC XZ-Z B41-0 planeta 2
Teraz już wszyscy tam będą szukać, więc się zdecydowanie przerzucamy na moduł skacz i szukaj gdzie popadnie
Jest jeszcze druga sprawa, liczyłem wczoraj, jakbyś miał statek o mojej prrędkości (460m/s średnio ) to potrzebujemy na systematyczny skan jakieś 460 godzin w 4 osoby. To się po prostu nie da zrobić, zwłaszcza że latasz wolno, Drew wspominał, że mamy około 9 tygodni żeby te bazy znaleźć. Zacznij po prostu skakać do SC i wyskakuj w losowych miejscach gdzie widzisz kaniony, sprawdzaj i wyskakuj. Skoro nas tak mało i musimy liczyć na szczęście to możemy się przestać nudzić i robić to w trochę ciekawszy sposób.
OK - znaleźli bazę
))) Zeskanuj datapoint, są dużo warte dane, w bazie Alfa tez jest datapointSystem: PLAA AEC TT-B B41-3
Planet: B2
Coordinates: -9.3229, -103.8591
Została czwarta największa planeta: System: PLAA AEC XZ-Z B41-0 planeta 2
Teraz już wszyscy tam będą szukać, więc się zdecydowanie przerzucamy na moduł skacz i szukaj gdzie popadnie

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)