Władcy naszej planety to banda idiotów
Świat niestety jest daleko bardziej złożony, niż  byśmy chcieli. Nie z każdej perspektywy sytuacja prezentuje się jednakowo. Być może dla kogoś zabrzmi to jak powielanie spiskowych teorii dziejów, ale wystarczy spojrzeć jak to wszystko wzajemnie się zazębia i układa w logiczna całość. Istnieją ludzie i instytucje, którym wszelkie konflikty zbrojne są na rękę, bo zwyczajnie zarabia się na tym mnóstwo kasy. Osoby te nie podzielają naszej empatii, pozbawione są skrupułów i traktują nas, maluczkich jako zasób, narzędzie do wykorzystania bądź przeszkodę do usunięcia. Dlatego na pierwszy rzut oka niektóre decyzje na najwyższym szczeblu wydaja się idiotyczne. Trzeba się jednak zastanowić nad jedną kwestią. Czy naprawdę wierzymy w to, że ludzie pociągający za najważniejsze sznurki nie dorównują nam intelektem? Czy może raczej mają na uwadze cel który nie jest oczywisty sam w sobie i pozostaje dla nas niewidoczny bądź niejasny?
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Władcy naszej planety to banda idiotów - przez Lowca - 29.12.2016, 09:14 UTC
RE: Władcy naszej planety to banda idiotów - przez SEBA312 - 29.12.2016, 11:08 UTC
RE: Władcy naszej planety to banda idiotów - przez Tesu - 29.12.2016, 11:18 UTC
RE: Władcy naszej planety to banda idiotów - przez Kahea - 01.01.2017, 11:24 UTC