22.12.2016, 22:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.12.2016, 22:31 UTC przez Yata_PL.)
(18.12.2016, 15:54 UTC)Adix napisał(a):(18.12.2016, 03:10 UTC)Adix napisał(a): Doczekałem się klucza closed alpha dla Soul Keepera
Właśnie ściągam a że jest już 4AM to stestuję pewnie jutro i dam znać co i jak
OK, więc tak...
Grafika naprawdę dobra. Refleksy na wypolerowanych powierzchniach robią robotę
Mechanika jeszcze trochę do poprawy. Chodzenie jest raczej za wolne ale jak mówię - to jest alpha więc na pewno będą zmiany.
System czarów ciekawy. Kontrolery dobrze i poprawnie reagują na "rysowanie" symboli zaklęć.
Jeśli chodzi o wydajność to na mojej konfiguracji wszystko działało płynnie w wymaxowanymi ustawieniami w grze oraz na SSx2.0 (choć gra i bez podkręcania SS wygląda bardzo ładnie - w sumie to różnica nie jest aż tak duża, żeby podwyższać SS no chyba, że masz duży zapas mocy to proszę bardzo...)
Ogólnie zapowiada się ciekawie :smoki latają, zioną ogniem - typowe fantasy RPG. Dostępne w alphie lokacje są mroczne więc ciężko powiedzieć jak będzie wyglądał słoneczny dzień jeśli w ogóle takowy będzie ale wszystko jest wykonane na silniku Unreal4 więc możliwości są a producent pokazuje to dostatecznie dobitnie w lokacjach, które udostępnił w alphie.
Zdecydowanie jedna z najładniejszych gier na VR do tej pory. Każdemu kto ma możliwość testowania polecam choć closed alpha została już zamknięta![]()
Ja sam dostałem klucz już poza programem od kolesia z HELM (producent) tylko dlatego, że do niego napisałem a on okazał się spoko gościem.
Generalnie jest na co czekać. Zobaczymy co pokaże beta i w końcu Release. ;D
Dzieki ze sie podzieliles wrazeniami z alphy. Jak masz takie chody to może jeszcze jeden kluczyk by Twój nowy kolega wygenerował ?

(20.12.2016, 19:32 UTC)Baton napisał(a): Przecena w sklepie Oculusa, większość pół ceny, więc w miarę, może się skusze na Valkirię wobec tego (ona tylko 22h jeszcze na promocji), a potem może Arizona Sunshine pójdzie taniej.
a ja ciągle czekam aż opiszesz swoje wrażenia z Rifta względem DK2 itp... Zakładasz okazyjnie czy tak ja niektórzy z nas olewasz monitor w ED ?
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
At least I was born in time to do it in VR.