Witajcie,
jak ja kocham ten zwrot heheh
Jest sprawa, chce wymienić bebechy w moim już deczko leciwym komputerku (nie tak bardzo leciwym ale juz nadszedł ten czas).
I nie wiem na co się zdecydować do końca. Liczę tu na wasza pomoc.
Do nie dawna myślałem ze sprawa będzie prosta ale jak to mówią za dużo osiołkowi w żłobie dano.
Po kolei co mam i na co chce to wymienić.
Mam
Asus H87 plus - płyta główna
ddr3 8gb 1600mhz Ram
i5-4430 3ghz - Procek
MSI gtx660 - Grafa
Co chce zmienić to grafe, dokupię ramu, i nowy monitor plus dysk ssd 256gb na system itp.
i tu powstaje problem bo nie wiem na co się zdecydować.
Opcje:
-
1. LG 29UM68-P rozdziała 2560 x 1080 (UWHD) + MSI RX480 8Gb
Generalnie dlaczego RX480 bo wspiera FreeSynca.
2. iiyama G-Master GB2788HS Red Eagle + MSI GTX 1060 6gb.
Moje pytania to czy ktoś może jakimś cudem miał okazje widzieć , dotykać, pograć na podobnych zestawach?
W sensie na Ultrawide monitorach, na monitorach z FreeSync i jakie są wasze wrażenia?
Czy 144 Mhz i 1Ms czasu reakcji robi aż tak dużą różnicę?
I teraz coś bardziej trudnego jak bardzo obecny proc będzie mi ograniczał grafe? może ktoś coś wie.
Z góry dziękuje za pomoc
jak ja kocham ten zwrot heheh

Jest sprawa, chce wymienić bebechy w moim już deczko leciwym komputerku (nie tak bardzo leciwym ale juz nadszedł ten czas).
I nie wiem na co się zdecydować do końca. Liczę tu na wasza pomoc.
Do nie dawna myślałem ze sprawa będzie prosta ale jak to mówią za dużo osiołkowi w żłobie dano.
Po kolei co mam i na co chce to wymienić.
Mam
Asus H87 plus - płyta główna
ddr3 8gb 1600mhz Ram
i5-4430 3ghz - Procek
MSI gtx660 - Grafa
Co chce zmienić to grafe, dokupię ramu, i nowy monitor plus dysk ssd 256gb na system itp.
i tu powstaje problem bo nie wiem na co się zdecydować.
Opcje:
-
1. LG 29UM68-P rozdziała 2560 x 1080 (UWHD) + MSI RX480 8Gb
Generalnie dlaczego RX480 bo wspiera FreeSynca.
2. iiyama G-Master GB2788HS Red Eagle + MSI GTX 1060 6gb.
Moje pytania to czy ktoś może jakimś cudem miał okazje widzieć , dotykać, pograć na podobnych zestawach?
W sensie na Ultrawide monitorach, na monitorach z FreeSync i jakie są wasze wrażenia?
Czy 144 Mhz i 1Ms czasu reakcji robi aż tak dużą różnicę?
I teraz coś bardziej trudnego jak bardzo obecny proc będzie mi ograniczał grafe? może ktoś coś wie.
Z góry dziękuje za pomoc