21.09.2016, 06:52 UTC
(21.09.2016, 06:47 UTC)Baton napisał(a): Ja robiłem po angielsku i jak najbardziej jest over i jak najbardziej jest out, może nieszczęśliwie użyłem polskich "odbiór bez odbioru", żeby wyjaśnić o co mi biega, nie wiem jak to jest po na naszemu
Nigdy w służbach mundurowych. Jeśli tak ktoś Wam podał to jest to błąd z ww powodów. Żołnierz bez radia to żołnierz ślepy. A co może oznaczać bez odbioru? Że już nie odbiera tego co otrzyma na radiu. " Bez odbioru" to Bzdura totalna. Jak pisałem, jest to łamanie przepisów, bo operator ma obowiązek pozostawania w kontakcie radiowym.
Ale dodam, że w Londynie robiłem kurs Close Protection, i tam uczyli "odbiór" i "bez odbioru", ale oni wiele innych rzeczy robili amatorsko. Czasem to co pokazywali to załamka. Jak opuszczanie broni przy poruszaniu się czy też głowa chodzi gdzie indziej niż broń itd. Można zresztą włączyć filmy na youtube i zobaczyć. Katastrofa. No ale kurs trzeba było skończyć. Zresztą, Ci sami instruktorzy uczyli ludzi, którzy chcieli zrobić pierwszy stopień w ochronie, a nigdy nie uprawiali sztuk walki, techniki, którą należało zastosować, jak ktoś im broń przystawi do głowy. Ręce opadają