22.08.2016, 22:10 UTC
(22.08.2016, 21:36 UTC)Rommie_PL napisał(a): Kyoku coś dla Ciebie !!
Jak zdobyć za free wygląd statku który znajdziemy na planecie.
Oczywiście jak znajdziemy statek który ma 30 pól a nasz ma 28 to nadal będziemy mieli 28 pól ale za to "złapiemy" wygląd znalezionego statku.
Złapałem tego buga przez przypadek.
Należy wykonać wszystkie punkty w dokładnie tej kolejności co napisałem !
Tylko na planetach to działa.
1- Do nowego statku przenosimy wszystkie nasze graty i akceptujemy zamianę
2- Wchodzimy do statku i NIE WYCHODZIMY JUŻ Z NIEGO !! (gra nie może nam zrobić sejva !)
3- Naprawiamy tylko jeden moduł na znalezionym statku (może być jakikolwiek)
4- Naciskamy escepa na klawiaturze wchodzimy do - Opcje - Dane zapisu - i klikamy na "Przeładuj obecne"
5- I wuala mamy nasz stary ekwipunek w sprawnym nowym statku ale z ilością pul ze starego.
Dzięki temu zmieniamy tylko wygląd statku ale zawsze to jakaś odmiana
Tak jak wspomniałem na ts'ie, mnie stało się to samo (dosłownie 5 minut przed tym, jak o tym opowiedziałeś
)U mnie wyglądało to tak:
1. zmieniłem statek
2. wsiadłem i wysiadłem (do nowego)
3. usunąłem z niego wszystkie moduły (scrap dla minerałów)
4. wczytalem current save (bo zapomniałem sprawdzić jaki ma warp - okazało się że słabszy) ale mojego starego statku już nie było.. więc...
5. wczytalem previous, bo chciałem z powrotem mój i okazało się że... mam stary układ slotów ale statek wyglądał tak jak ten odnaleziony

Zwykła zmiana kasty. Statek mam brzydszy przez to
ale za to lepszy widok z kokpitu
P.S. Kilka razy "machałem" save'ami w tą i z powrotem, więc opisany sposób nie jest dokładnie ten sam, ale podejrzewam że chodzi o rozebranie/naprawienie modułu w nowym statku, po czym wczytanie save gdzie naszą własnością jest jeszcze stary statek. Radzę uważać, bo za dużo razy się wsiądzie to tu to tam i możemy nadpisać save i zostać z ręką w nocniku :d dlatego metoda Rommiego bezpieczniejsza ;p
![[Obrazek: AmqzlzA.jpg]](http://i.imgur.com/AmqzlzA.jpg)
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...