11.07.2016, 01:40 UTC
Do tych którzy pytali o Homeworlda - dla samego klimatu warto kupić. Za 120 złotych dostajemy naprawdę wypasioną edycję, jedyną taką na świecie. Wszyscy zazdroszczą Polakom na grupie Facebookowej do której należę. Kampania nie jest oszałamiająco długa (za pierwszym podejściem na normalu 12 godzin), ale intensywna, nie ma dłużyzn. Bardzo fajne modele jednostek, industrialny wygląd sił koalicji i nowoczesny, wręcz kosmiczny design Gaalsienów. Brakuje trochę trójwymiarowego pola walki z poprzednich części, ale wykorzystywanie wysokości do zwiększania siły ataku i obrony swoich oddziałów też jest bardzo fajne. Podoba mi się to co zrobili ze statkiem matką, czyli lądowym lotniskowcem. To nie jest bezbronny pojazd produkcyjny, a ciężko uzbrojona platforma artyleryjska która przy odpowiednim zarządzaniu energią może sama wygrywać bitwy. Istnieje pewne szczątkowe budowanie bazy, można stawiać sensory, wieżyczki obronne i pola minowe, które są w stanie faktycznie pomóc (bez sensora krążownik artyleryjski musi polegać na zwiadzie). Bardzo podoba mi się nowy styl cutscenek. Soundtrack jak zawsze doskonały, Paul Ruskay stanął na wysokości zadania. Gra działa dość stabilnie, nie zauważyłem bugów ani problemów graficznych (poza ewentualnym przenikaniem się największych machin na wąskich przestrzeniach). Problemem może być też znalezienie graczy do pobrania w multi, a także dość niewielka liczba map.
Zalety
+Klimat
+Grafika
+Fabuła
+Muzyka
+Kolejna gra z tego uniwersum!
Wady
-Dość krótka
-Okazjonalne błędy
-Pustawy multiplayer
Podsumowując wszystko - polecam zakup. To naprawdę świetna, dobrze zrobiona gra.
Zalety
+Klimat
+Grafika
+Fabuła
+Muzyka
+Kolejna gra z tego uniwersum!
Wady
-Dość krótka
-Okazjonalne błędy
-Pustawy multiplayer
Podsumowując wszystko - polecam zakup. To naprawdę świetna, dobrze zrobiona gra.
![[Obrazek: 15950.png]](http://inara.cz/data/sigs/15/15950.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)