Platforma AMD5 i Radeony z serii 7000 - opisy i wrażenia z użytkowania.
(26.11.2023, 18:04 UTC)Azzorek napisał(a): Koniecznie podaj więcej info na temat temperatur w trakcie gry np w Cyberpunk2077 Wink . Ta gra sporo potrzebuje zarówno od CPU jak i GPU. Ja na razie jestem mega zadowolony z mojego zestawu.

O7 Cmdr Azzorek

Nie mam zrzutek , nie robiłem ale porobiłem następujące testy.
Obciążeniowy/stabilności procesora za pomocą AIDA64 Etreme - wszystkie 16 rdzeni 100% - temperatura w zasadzie natychmiast skacze do poziomu 72..74C i utrzymuje się na tym poziomie , po zatrzymaniu testu temperatura spada do poziomu ( w przypadku mojego testu ) 45C w zasadzie w czasie poniżej 10sekund ( po sekundzie/dwóch jest już poniżej 60C ) , to 45C jest wynikem tego że test AIDą robiłem na szybko bez wyłączania ED z tła

GPU sprawdzałem na Harvard Legacy , 4K , wszystkie ustawienia RT włączone, technologia uscalingu wyłączona ( rendering w pełnym natywnym 4k ) - rezultat to 100% obciążenia GPU, klatkaż w grze na poziomie 30FPS :-D , temperatura 71C na czas stestu powyżej nie wchodziła. 
Włączenie technologi FSR ( nieco niższa rozdzielczość renderingu z upscalingiem do 4K ) - pozostałe opcje ( ustawienia ULTRA + RT ) pozwalało uzyskać docelowe dla mojego monitora stabilne 60FPS , obciążenie GPU 85% przy temperaturze poniżej 70C 

Zarówno CPU jak i GPU bez overclockingu, w przypadku GPU ustawienia drivera Adrenaline na default ( czyli tak jak po zainstalowaniu ).
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Platforma AMD5 i Radeony z serii 7000 - opisy i wrażenia z użytkowania. - przez azzaval - 01.12.2023, 09:51 UTC

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości