06.12.2022, 15:20 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2022, 15:20 UTC przez FrankDolas.)
(06.12.2022, 11:17 UTC)Sharevok napisał(a): Chodzi mi dokładnie o to że uzbrajam statek w skaner (żeby skanować pierścienie), czy nie jest on konieczny ? Następnie wybieram jeden z trzech typów "sprzętu" górniczego, montuje limpety do zbierania urobku i tyle ?
Lece do układu X, znajduje interesujący mnie pierścień, zbliżam się, skanuje planetoidę, używam sprzętu górniczego, wysyłam limpety, zbieram urobek, wracam go sprzedać ?
Jaką obecnie metodą obecnie najlepiej wybrać do górnictwa ? Nie jestem jakoś mega napalony żeby w godzinę zebrać 101010101 milionów kredytów, wole wczuć się, pobawić statkiem.
Dobrze byłoby też móc bronić się przed potencjalnym zagrożeniem.
Skaner jest niezbędny do wyszukiwania hotspotów bogatych w minerał, który chcesz pozyskiwać.
Obecnie przyjmuję się, że najbardziej opłacalne jest wydobycie platyny (laserami). W hotspotach kop tylko jeśli zawartość minerału jest min 20% (niektórzy nie tykają skałki poniżej 30%) Najkorzystniejszy stosunek włożonego czasu, wysiłku i zysku.
Żeby uniknąć piratów w pierścieniach poczekaj aż cię zeskanują przed rozpoczęciem wydobycia. Jeśli masz pustą ładownię (limpety się nie liczą dla nich), zostawią cię w spokoju.
Jak chcesz poważniej kopać najlepiej zainwestuj w pythona i lotniskowiec.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)