22.04.2022, 15:06 UTC
(22.04.2022, 08:21 UTC)thyrfing krk napisał(a): Hmm ?, nie wiem czy jest sens wymyślać na nowo koło, może by się dało wziąść pluginy z Elite Obserwatory jeśli są opensource i dodać nowe których brakuje??
Plików źródłowych pluginów do Elite Obserwatory niestety nie znalazłem.
Tak samo nie trafiłem nigdzie na opis techniczny ich użycia, czyli jak i jakie dane mu dostarczyć, a potem jak odczytać to czego oczekujemy.
Szczerze myślę, że i tak prościej będzie mi samemu napisać ten kod, niż znowu stracić cały dzień na analizie czyjegoś projektu.
Niestety kod aplikacji do ED często jest bardzo skąpo opisany co powoduje, że choćby analiza tak prostej funkcji jak przekazanie danych składowych statku do coriolis zajęła mi 2 dni (niepełnych bo robiona po pracy).
Po 2 dniach dowiedziałem się tylko tyle, że dane te są kompresowane i odpowiednio kodowane aby je przesłać do coriolis. Ale tego w jakiej formie są one przesyłane znalazłem dopiero jak wynalazłem koło na nowo odwracając proces kodowania i kompresowania.
Dla osoby, która programuje na co dzień i tym się zajmuje może jest to bułka z masłem, ale dla samouka który robi to bo to lubi czasem jest ciężko zrozumieć tok rozumowania innego programisty bez opisu co gdzie robi.
Nie powiem myślałem o wykorzystaniu już istniejących bibliotek ale bez HOWTO do nich jest to nie możliwe. A mój angielski nie jest na tak wysokim poziomie, i obawiam się, że miał bym problem się z autorem bibliotek dogadać.

.png)