20.04.2021, 07:29 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.04.2021, 07:31 UTC przez Misiakus Pluszov.)
Ostatnio sobie szukałem, to kolegów od monitorów z roboty podpytywałem (dystrybucja od której komputroniki, x-komy i inne kupują). I wskazali IIYAMA GB2760QSU-B1
144Hz 1440p, nic praktycznie na serwis nie wraca. No i masz 30 dniową gwarancję "0 martwych pikseli", więc jak nawet 1 będzie - to wymienią. (normalnie jest standard ISO, który określa, że ileś tam martwych na jakimś tam obszarze matrycy może być i to jest ok - nie podlega reklamacji). No i normalna gwarancja na 3 lata (a nie 2). Możesz dokupić rozszerzenie do 5 lat.
Matryca TN - jak postawisz obok IPS to się zdziwisz
TNki dzisiejsze są mega dobre, wręcz ładniej świecą niż IPS (ja z profesjonalnymi pracuję, wiec często live mam obok siebie kilka różnych i widać różnicę - albo nie widać).
144Hz 1440p, nic praktycznie na serwis nie wraca. No i masz 30 dniową gwarancję "0 martwych pikseli", więc jak nawet 1 będzie - to wymienią. (normalnie jest standard ISO, który określa, że ileś tam martwych na jakimś tam obszarze matrycy może być i to jest ok - nie podlega reklamacji). No i normalna gwarancja na 3 lata (a nie 2). Możesz dokupić rozszerzenie do 5 lat.Matryca TN - jak postawisz obok IPS to się zdziwisz
TNki dzisiejsze są mega dobre, wręcz ładniej świecą niż IPS (ja z profesjonalnymi pracuję, wiec często live mam obok siebie kilka różnych i widać różnicę - albo nie widać).

.png)
.png)
.png)
.png)