04.03.2021, 12:17 UTC
(04.03.2021, 10:53 UTC)Bernard Flint napisał(a): dzięki za zainteresowanie tematem, może napiszę co gra u mnie obecnie i czemu powstał plan na polepszenie dźwięków.
- płyta główna - X470 Master SLI
- procek - AMD Ryzen™ 5 2600X
- słuchawy - Somic V2 i od niedawna bezprzewodowe Sony WH-CH700N
- zestaw podłączam za pomocą kabla optycznego Toslink do AMPLITUNERA PANASONIC SA-HE7
i tu pojawia się problem dźwięk płynący z głośników jest przerywany i to w ewidentnie w momencie gdy komputer coś ładuje np: słuchając muzyki ze spotify wszystko jet ok ale gdy dodatkowo odpalam elitkę to dźwięk się na chwilę urywa, podczas grana dźwięk też co chwila wyłącza się na 1s lub 2s co jest dość irytująceczy jest to spowodowane starodawnym bądź co bądź amplitunerem czy może właśnie zintegrowany układ dźwiękowy na płycie głównej nie radzi sobie z tym wszystkim a może to kwestia sterowników? przy podłączeniu kompa ze wzmacniaczem poprzez wejścia analogowe (kabel Jack 3.5 mm - 2x cinch) problem nie występuje ale jakość dźwięku jakby trochę słabsza, głośniki dziwnie charczą...
i tu pojawił się pomysł na kartę dźwiękowa czy jak się już dowiedziałam DAC ale czy to rozwiąże mój problem???
Obstawiam płytę. Amplituner gra to co dostaje, a jak nie dostaje sygnału na sekundę - to jest cisza. Najlepiej znajdź w okolicy kolegę co ma zewnętrzny interfejs audio z wyjściem optycznym, zaproś go na piwo i przetestuj czy to załatwi problem

.png)
.png)
.png)
.png)
czy jest to spowodowane starodawnym bądź co bądź amplitunerem czy może właśnie zintegrowany układ dźwiękowy na płycie głównej nie radzi sobie z tym wszystkim a może to kwestia sterowników? przy podłączeniu kompa ze wzmacniaczem poprzez wejścia analogowe (kabel Jack 3.5 mm - 2x cinch) problem nie występuje ale jakość dźwięku jakby trochę słabsza, głośniki dziwnie charczą...
i tu pojawił się pomysł na kartę dźwiękowa czy jak się już dowiedziałam DAC ale czy to rozwiąże mój problem???