FDEV oficjalnie - "Galnet i CG nie są na naszej roadmapie"
A mnie się wydaje, że Elite Dangerous powoli staje się dla FD niechcianym dzieckiem i kulą u nogi. Ich ostatnie decyzje w sprawie "gameplay-u" skutecznie mordują grę i psują frajdę z zabawy. Dopuścili do sytuacji, gdzie większość "kontentu" będzie przez potencjalnego gracza pominięta. Nowi piloci zostali postawieni w sytuacji, w której bardzo łatwo sami mogą się odrzeć z najprzyjemniejszych chwil w grze. Starzy gracze pamiętają na przykład, ile frajdy sprawiało latanie Cobrą MK3. Mają świadomość, jak świetny jest to statek, kiedy porównać możliwości do ceny. Wiedzą to, bo prawdopodobnie tym statkiem zapracowali na swojego pierwszego ASPa Explorera. Albo- jak człowiek się fajnie czuł, kiedy już udało mu się dopieścić Pythona - po jakimś miesiącu grania...Smile.  Taki pojazd się szanowało, bo pilot zdawał sobie sprawę, ile starań włożył, by zdobyć to co posiada. Tymczasem teraz, kilka godzin kopania LTD wystarczy, by można pozwolić sobie na dowolny statek (poza wymagającymi rangi, rzecz jasna). Ktoś, kto z taką łatwością zdobędzie stabilność  finansową w tej grze, raczej dość szybko się znudzi.  Ech... Szkoda nawet strzępić klawiaturę.

Wracając do tematu: Wygląda na to, że FD żyje już teraz nową grą w świecie Warhammera, a w ED każdego ma być stać na FC,  wtedy jest większa szansa, że może kupi jakieś ARX-y na horrendalnie kosztowne i paskudne niczym gorsza strona układu pokarmowego orangutana alternatywne wersje "layoutów". Lore i Galnet zeszły na dalszy plan - bo Frontier stawia na nowych graczy, a weteranów ma w du...żo glębszym niepoważaniu niż ktokolwiek się spodziewa. Obym się mylił...
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: FDEV oficjalnie - "Galnet i CG nie są na naszej roadmapie" - przez SEBA312 - 11.07.2020, 00:39 UTC