31.05.2020, 07:24 UTC
(30.05.2020, 21:14 UTC)Galactic Trader napisał(a): (...)
Do beagle point lub koloni chętnie bym się tak wybrał, mało czasu na grę ostatnio.
Mając perspektywę , że dokuje statek a później startuje w koloni, odwiedzę kopernika, zwiedzę okolicę to byłbym bardzo rad
Kolonia jeśli Nyska(lotniskowiec) tam doleci to moim zdaniem najlepszy cel - turystyka, eksploracja i coś więcej.
(...)
Jak da radę do koloni to ja się zapisuje, może zrobić tam obóz szkoleniowy exploracyjny i z tamtąd latać te 5k Ly
Turystyka powiadasz...
Przelot z HR 8444 do Kopernika wiąże się z wydatkiem ponad pół miliarda kredek. To jednak nic bo kasa rzecz nabyta. Problemem jest paliwo, którego potrzeba byłoby aż 22 tys ton.
Załóżmy, że zakupuję je przed wylotem, a do transportu używam T-9 w konfiguracji 750t przestrzeni ładunkowej to i tak muszę dokonać 30 przelotów "w te i nazad". Jednakże T-9 potrzebuje dużego padu, a więc i ilość stacji, gdzie mogę się zaopatrzyć drastycznie spada; stacje zaś mają ograniczoną "wydajność" więc pewnie nie udałoby mi się w 1 dzień zakupić odpowiedniej ilości trytu.
Ze względu na powyższe wątpię by ktokolwiek na to poszedł w zaproponowanej przez Ciebie formie ze względu w/w komplikacje takiego pomysłu.
Natomiast odległy wylot jako wspólna inicjatywa kilku osób, gdzie łączy się eksplorację wraz z górnictwem celem zdobycia trytu na kolejny skok wydaje się być ciekawą.

![[Obrazek: 244031.jpg]](https://inara.cz/data/sig/244/244031.jpg)