14.05.2020, 16:20 UTC
(14.05.2020, 07:11 UTC)Hellrider napisał(a): Po mojemu to frontier po prostu lubi takie nie do końca sensowne ograniczenia.Wiesz, nie byłbym taki krytyczny bo w moim odczuciu jest to zwykłe niedopatrzenie.
Inna sprawa, że kasa aktualnie jest potrzebna tak bardzo, że 2-3 takie rundy zrobione odpowiednim towarem pozwolą na zakup tego, co tylko się chce kupić xD
Pominę carriera, ale to nie conda, czy cutter- nie dla każdego i to już w sumie widać, nie każdy będzie chciał płacić miliardy za mobilną bazę.
Wolałem jednak się dopytać bo wszystkie "niusy" są w j. angielskim a język ten dla mnie to bez mała "zaklęcia magiczne"... więc rozumiesz

Dlatego uważam, iż mam szczęście, że jestem na forum prowadzonym w mym ojczystym języku, gdzie udzielają się także ludzie mający język developera gry w "małym palcu"

Dlaczego niedopatrzenie?
Frontier chełpi się jaka to nie będzie super hiper kuper nowego poziomu relacja między graczami, a tym czasem wszystko wykłada się na tym nieszczęsnym markecie bo w obecnej formie jest to zabawa 1 (słownie: jednego) gracza czyli właściciela "avianosiciela" i to też na zasadzie "rzeźbienia w g..." czyli jak dobrze kojarzę słowo to po Waszemu "grind"

Kto zakupił carriera to sam może to przećwiczyć.
Jeśli chcą zrealizować swoje obietnice MUSZĄ! umożliwić na carrierach zarówno sprzedaż jak i kupno tego samego towaru. W sumie to nawet chyba nie będzie z tym zbyt dużo pracy bo wszystko już mają. Wystarczy zamiast opcji albo-albo na panelu konfiguracyjnym towaru czyli radiobutonów buy/sell dać 2 zakładki "buy/sell" z checkboxami "active" by to właściciel carriera zdecydował czy dany towar ma być oferowany w danym trybie no i oczywiście za jaką stawkę.
Skąd to niedopatrzenie?
Mym skromnym zdaniem system marketu na lotniskowcach jest żywcem zerżnięty z systemu stacji z tym, że na stacjach zarówno za towar jak i finanse odpowiadają funkcje i procedury jakiś podprogramów i generalnie tworzone jest to z "powietrza".
Na lotniskowcach zaś zarówno kasę jak i towary dostarcza gracz/gracze i właśnie o tym zapomniano. Niby niewielka różnica a jakże istotna.
Co z tym zrobić?
Myślę, że najrozsądniejszą opcją jest zwrócenie uwagi na tą niedogodność Frontierowi i poproszenie o wprowadzenie zmiany.
Sam bym to zrobił ale niestety na przeszkodzie staje bariera językowa

Dlatego też zamiast zwrócić się z prośbą o zmiany bezprośrednio do Frontiera zwracam się do społeczności Husarskiej, gdyż jest tu wiele osób będących w stanie korespondować z developerami gry.
Jeśli są potrzebne jakieś argumenty "dlaczego tak" → wystarczy napisać; w tym topiku bądź na pw a dostarczę całe naręcze