14.04.2020, 07:24 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.04.2020, 07:30 UTC przez SZCZYPH.)
co do hotas'a to osobiście nie wiem co tak z czystym sercem poradzić. Używam hotas x od roku. Generalnie jest super, cena niewielka, użytkowo jest fajny ale jakościowo nie zachwyca (bebechy). Regularnie muszę go rozbierać, czyścić i zakraplać potencjometr, czy smarować ruchome części smarowidłem. Czasami to już robi się irytujące. Dopóki nie ma akcji typu drgający joystic (wirtualnie) czy samoskręcenia/obracanie to jest bajka. Jeśli chodzi o ilość przycisków to zdecydowanie jest wystarczająca. Wystarczy że część akcji podepniesz pod dwa przyciski ( to tak jakbyś kolejny miał). Ja tak robię i jest spoko. To tak jakbyś używał crtl + przycisk numeryczny tylko używając samych przycisków na hotas. Kolejna sprawa to tracker. Super sprawa mega polecam! kupiłem za 100 W ALLEGRO taką samoróbkę https://allegro.pl/oferta/freetrack-clip...701b8c0118 i jestem bardzo zadowolony 
o7
dodam jeszcze że podobnie miałem z Thrustmaster t.16000M - sam skręcał w lewo, drgał itd. Był 2x wymieniany na nowy, historia po dłuższym użytkowaniu jednak się powtarzała. Przesiadłem się na Hotas x, ale z nim jest podobnie. Różnica taka,że nauczyłem się go samemu naprawiać w końcu. Jakbym miał teraz coś kupować to chyba poszukałbym coś innej marki bo Thrustmaster coś nie daje rady ostatnio

o7
dodam jeszcze że podobnie miałem z Thrustmaster t.16000M - sam skręcał w lewo, drgał itd. Był 2x wymieniany na nowy, historia po dłuższym użytkowaniu jednak się powtarzała. Przesiadłem się na Hotas x, ale z nim jest podobnie. Różnica taka,że nauczyłem się go samemu naprawiać w końcu. Jakbym miał teraz coś kupować to chyba poszukałbym coś innej marki bo Thrustmaster coś nie daje rady ostatnio

.png)