20.07.2019, 11:57 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2019, 12:28 UTC przez TRAWA.)
(19.07.2019, 23:57 UTC)lukiluk100 napisał(a): Takie pytanie. O co chodzi z tym, że ludzie mówią o "reloganiu lodówki"... ? O co chodzi z instancjami, relogowaniem i jak to robić? Kiedy i po co?
lodówkami nazywane są małowartościowe planety lodowe ale "realog lodówki" to raczej się kłuci.
Jako że Elita opiera się mocno na Peer-to-peer występuje takie coś jak instancja.
Instancja to miejsce w którym aktualnie się znajdujesz wraz ze stałymi obiektami (np. w supercruise, stacja), dodatkowo tworzą się dla ciebie są rzeczy dodatkowe np. materiały, USS, misje, statki NPC. Do miejsca może dołączyć inny gracz (jak oczywiście gra na to pozwoli) lub stworzy dla niego miejsce takie samo gdzie ciebie nie będzie

Więc jeżeli chleliście się spotkać w tym miejscu ale nie widzicie się nawzajem (np "pod stacją") to musicie zmienić instancję. Jak to zrobić?
W przypadku znajomego:
- Zaprosić do Winga - w przypadku porażki ktoś z was wskakuje do supercruise i wskakuje na wing beacona.
- Wyjście do Menu i powrót (tam gdzie jest znajomy czyli Open lub Grupa prywatna)
[Jeśli to nie pomoże to zastosować poniższe sposoby i wysłać ponownie zaproszenie]
W przypadku kiedy chcesz szukać inne osoby:
Opcja 1. Wyjście do Menu i powrót do Open
Opcja 2. Wyjście z supercruise i powrót
Opcja 3. Wskoczenie na low weak
Opcja 4. Np. będąc pod stacją wyjście do supercruise i powrót
W przypadku zbierania materiałów np. u guardianów lub na Dav's Hope wystarczy opcja zmiana instancji po przez samego przelogowanie (relog - wyjście do menu i powrót do rozgrywki), powoduje to ponowny respawn zebranych już wcześniej materiałów.
Podsumowująć
Twarda zmiana instancji - relog
Miękka - wskakiwanie/wyskakanie do supercruise
(19.07.2019, 17:51 UTC)VerdantIvy6339 napisał(a): Miałem to napisać wcześniej ale praca i praca ale do rzeczy, chodzi o to że rozumiem to tak :
1. Wybierając opcję dalekiego skoku nie eksplorujemy a jedynie chcemy szybko się gdzieś dostać
2. Wybierając opcję krótszego skoku możemy obadać i zobaczyć więcej
P. S. Już kilka razy miałem tak że było coś ciekawego i wtedy myślałem " kurcze jakbym skoczył np na 40ly to bym tego nie zobaczył i to jest prawdziwa eksploracja.
P. S. 2. Ale faktem jest że czasami to nuży i stąd moje pytanie o boosta
1. Nie do końca, jeżeli celu ekspedycji jest od np. 400 skoków na fast i to w jedną stronę to czeka cię i tak duużoo eksploracji.
2. Tak i nie, zależy gdzie latasz oraz gdzie chcesz dolecieć.
Odp na PS. Zwykłe RNG, tak jak nie ma przepisu na wygranie szóstki w Lotto.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 15654.jpg]](https://inara.cz/data/sig/15/15654.jpg)