14.05.2019, 15:48 UTC
(14.05.2019, 15:32 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Zurara jest daleko i chyba jest zwiazana z Dynasty Expedition choc z tego co przesliznolem sie po powierzchni tej wiedzy, to sama DE moze byc powiazana z Raxxla. Mi bardziej chodzi o te Generation Shipy w Bance ktore wylecialy przed era FSD.
A to przepraszam.
Też zwracałem uwagę jak się zwą ale nigdy nie spotkałem się z żadnym (poza nazwami) punktem zaczepnym, który mógłby przypiąć je do czegoś większego i konkretniejszego. Jedyna ciekawostka na jaką kiedyś natrafiłem, to Generation ship Odysseus w systemie Ross 859 (orbituje wokół planety B 1.) Ludzie analizujący kodeks słowo po słowie zakładją, że zdjęcie przy kodeksowym zapisie o Dark Wheel to właśnie ten statek.
(Zestawiali zdjęcia wszystkich znalezionych dotąd megashipów i twierdzą po typie pobliskiej gwiazdy, że to nie może być nic innego. Pytanie jednak brzmi: Czy devsi po prostu nie wzięli sobie do tego codexu byle screena?).
Co prawda powyższe tyczy się bardziej DW niż Raxxli, ale czort go tam wie czy to też nie jest powiązane.
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)