04.03.2019, 13:41 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2019, 13:42 UTC przez Xenderr.)
Nie potrafię powiedzieć, czy dodatki na 2020 będą super, czy nie, ale wydaje mi się, że Frontier raczej nie skupiał się za bardzo na Elite Dangerous do tej pory jeśli chodzi o moc przerobową. Tak naprawdę posiadacze Lifetime Expansion Pass są najbardziej poszkodowani, bo zapłacili za coś, co czego jeszcze nie dostali. David Braben sprzedawał ambitny plan rozwoju gry, ale od czasu premiery Horizons to tak naprawdę nie było żadnego przełomowego dodatku.
Z jednej strony Elite Dangerous dostało mniej uwagi, niż moim zdaniem powinno dostać zgodnie z zapowiedziami. Z drugiej strony, Frontier ma kilka IP, jest chyba w miarę stabilną spółką z zapleczem finansowym - teraz mogą inwestować i rozwijać Elite
. Szkoda tylko, że odrobinę kosztem zaufania tych, którzy liczyli, że Elite będzie intensywnie rozwijane od samego początku.
Osobiście nie miałbym nic przeciwko jeśli wydaliby nową wersję Elite od zera. Wtedy musieliby zaoferować naprawdę sporo, żeby nazwać to nowym tytułem.
Z jednej strony Elite Dangerous dostało mniej uwagi, niż moim zdaniem powinno dostać zgodnie z zapowiedziami. Z drugiej strony, Frontier ma kilka IP, jest chyba w miarę stabilną spółką z zapleczem finansowym - teraz mogą inwestować i rozwijać Elite
. Szkoda tylko, że odrobinę kosztem zaufania tych, którzy liczyli, że Elite będzie intensywnie rozwijane od samego początku.Osobiście nie miałbym nic przeciwko jeśli wydaliby nową wersję Elite od zera. Wtedy musieliby zaoferować naprawdę sporo, żeby nazwać to nowym tytułem.