Mnie, jako odwiecznemu wrogowi marki Schajsung doskwiera coś innego - Acer ma NIBY o pół cala mniej, a jest o 10 cm większy i o 2 kg cięższy. Weż Ty sobie popatrz na parametry u producentów., a nie u Currysa, u którego stronę robi pewnie jakiś kolega z głębokiej indyjskiej prowincji, którego angielski przejawia wiele do życzenia, ale za to klawisze CTRL C CTRL V ma opanowane do perfekcji, tylko nie zawsze wie, co gdzie kopiuje. Ja bym wziął Acera (bo za kg wychodzi taniej?), a za resztę kupił dziewczynkom cukierki, albo ptasie mleczko - jak chcesz, mogę Ci przywieźć - w kwietniu będę w okolicy 
EDIT:
haha, sprawdziłem na innej stronie i potwierdziły się moje ciche do tej pory przypuszczenia - TO JEST IDENTYCZNY MONITOR Z IDENTYCZNĄ MATRYCĄ. a parametry w currysie s\a z czapy, Acer też jest LED i też 144 Hz (a Schajsung nagina wymiar, kasując dodatkowo za wątpliwą "markę"):
CARACTÉRISTIQUES
Caractéristiques
Taille d’écran 31,5 "
Type d'écran LED/VA
Temps de réponse 4 ms
Luminosité 250 cd/m²
Contraste dynamique 100 000 000:1
Taux de rafraîchissement maximal 144 Hz
Connecteur(s) 1 HDMI, 1 DVI, DisplayPort, Audio out
Consommation en fonctionnement 40 W
Consommation en veille 0,5 W
Réduction de la fatigue oculaire Oui
Norme VESA (mm) 100x100
Résolution d'affichage 2560 x 1440 pixels

EDIT:
haha, sprawdziłem na innej stronie i potwierdziły się moje ciche do tej pory przypuszczenia - TO JEST IDENTYCZNY MONITOR Z IDENTYCZNĄ MATRYCĄ. a parametry w currysie s\a z czapy, Acer też jest LED i też 144 Hz (a Schajsung nagina wymiar, kasując dodatkowo za wątpliwą "markę"):
CARACTÉRISTIQUES
Caractéristiques
Taille d’écran 31,5 "
Type d'écran LED/VA
Temps de réponse 4 ms
Luminosité 250 cd/m²
Contraste dynamique 100 000 000:1
Taux de rafraîchissement maximal 144 Hz
Connecteur(s) 1 HDMI, 1 DVI, DisplayPort, Audio out
Consommation en fonctionnement 40 W
Consommation en veille 0,5 W
Réduction de la fatigue oculaire Oui